:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Februar 21, 2024   13:36

0

223

KM: Protest prosvetnih radnika; Zbog uredbe CBK ne mogu da podižu lične dohotke

Zaposleni pri obrazovnom sistemu Republike Srbije na KiM okupili su se danas ispred Banke Poštanske štedionice u Kosovskoj Mitrovici kako bi pokušali da podignu lične dohotke koji su im uplaćeni na tekuće račune, ali ujedno i da izraze protest zbog nemogućnosti da to i urade.

Ispred same ekspoziture Poštanske štedionice nalazi se oko 150 ljudi koji pokušavaju da podignu novac, izražavaju svoje nezadovoljstvo povodom uredbe Centralne Banke Kosova koja zabranjuje dinar, a koja ih direktno ugrožava.

Foto: TV Most

Sagovornik TV Most iz Ekonomske škole naglašava da ovaj problem mora da se reši.

"Prosveti radnici uče decu pravu i pravdi, a mi se svakodnevno suočavamo sa nepravdom. Međunarodna zajednica mora ozbiljno da se uključi i da  reši ovaj problem isplate zarada i za prosvetne radnike i za penzionere, za socijalna davanja i za sve ostale kategorije", rekao je on.

Foto: TV Most

Dragana Stanojević, profesorka na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici apeluje na međunarodnu zajednicu da pomogne u rešаvanju novonastale situacije.

Foto: TV Most

 "Profesori i nastavnici su najuglednija profesija, ali ni mi naš zarađeni novac ne možemo da koristimo kako hoćemo i iz tog razloga ja apelujem na međunarodnu zajednicu da shvate naše probleme i da pomognu u njihovom rešavanju", navela je ona.

Foto: TV Most

Centralna banka Kosova donela je 27. decembra 2023. godine uredbu o zabrani upotrebe dinara na Kosovu i o evru, kao jedinoj zvaničnoj valuti. Ova uredba je stupila na snagu 1. februara 2024. godine.

Izvor: TV Most

Kosovska Mitrovicaprosvetni radniciprotestBanka Poštanska štedionicaCBKdinar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva