:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Avgust 27, 2019   13:27

0

211

Konzorcijum "Behtel-Enka" jedini dostavio ponudu za Moravski koridor

Konzorcijum "Behtel-Enka" jedini je dostavio ponudu na javnom pozivu za strateškog partnera za izgradnju Moravskog koridora, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nakon otvaranja ponude.

Radna grupa za izbor strateškog partnera za relizaciju projekta izgradnje Moravskog koridora (auto-puta od Preljine do Pojata), kojom predsedava potpredsednica vlade Zorana Mihajlović, danas je otvorila ponude na javnom pozivu za izbor strateškog partnera

Konstatovano je da je do isteka roka stigla jedna prijava na javni poziv, koju je dostavio konzorcijum "Behtel-Enka".

Nakon provere ispunjenosti kriterijuma iz javnog poziva, Radna grupa će sačiniti izveštaj koji će dostaviti Vladi Srbije, koja donosi odluku o izboru strateškog partnera za izgradnju Moravskog koridora.

Moravski koridor biće dug 112 kilometara i povezaće Koridor 10 i auto-put "Miloš Veliki" i sva veća mesta na ovom području na kojem živi oko 500.000 ljudi, uključujući Čačak, Kraljevo, Vrnjačku Banju, Trstenik, Kruševac, Stalać i Ćićevac. 

Pored izgradnje auto-puta, projekat će obuhvatiti i regulaciju Zapadne Morave i njenih pritoka, kao i izgradnju telekomunikacione infrastrukture.

Izvor: Танјуг

"Behtel-Enka"Moravski koridorotvaranje ponudeMihajlović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva