:

:

TV Most

clock

Septembar 02, 2019   15:58

0

62

Kozarev u Beogradu sa Albertom Van Nunenom

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev sastao se danas sa  šefom Kancelarije za vezu visokog predstavnika EU za spoljnu i bezbednosnu politiku u Beogradu Albertom Van Nunenom.

Sagovornici su razmotrili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji, posebno se osvrnuvši na sinoćni napad na srpskog mladića u severnoj Kosovskoj Mitrovici koji je, kako su se saglasili, nedopustiv, navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kozarev je konstatovao da je poslednjih godinu dana bio jedan od najtežih perioda po pitanju bezbednosti Srba i drugih nealbanaca na Kosovu i Metohiji, i da smo bili česti svedoci napada na život, zdravlje, slobodu i imovinu našeg naroda u južnoj pokrajini, uz pojačano policijsko i pravosudno maltretiranje na temeljima "tajnih optužnica".

"Raste pritisak, ali će zvanični Beograd ostati uz svoj narod na Kosovu i Metohiji i biti mu na raspolaganju osetnije i konkretnije nego ikada pre, te preduzeti sve što bude potrebno za njegov prosperitet u miru i stabilnosti, ali ga i braniti u slučaju ugrožavanja života njegovih pripadnika", kazao je Kozarev.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju preneo je spremnost Beograda za nastavak dijaloga sa Prištinom sa ciljem pokušaja da se postigne kompromis, ali ne pre ukidanja anticivilizacijskih taksi i ne na principima uslovljavanja Beograda priznanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Izvor: TV Most, saopštenje

Kozarevsastanak
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva