Kup Matematičke gimnazije okupio 170 takmičara

:

:

TV Most

clock

Jun 25, 2019   11:55

0

94

Kup Matematičke gimnazije okupio 170 takmičara

U Beogradu je počeo sedmi Kup Matematičke gimnazije. Takmičenje je otvorio gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

 

Kup okuplja 170 takmičara iz 12 evropskih zemlja.

Takmičenje je otvorio gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić. Otvaranju su prisustvovali i savetnik za srednje obrazovanje u Ministartvu prosvete Aleksandar Bajić i direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović.

Radojičić je istakao da mu je čast da se i ove godine obrati na otvaranju prestižnog takmičenja i da govori mladim, pametnim ljudima, posvećenim nauci.  

"Sa bistrim umom i sposobnošću rešavanja problema možete daleko dogurati. O tome svedoči i vaše učešće u ovom takmičenju, koje je, bez obzira na mesto koje ćete zauzeti, veliki uspeh. Zbog toga vam želim da nastavite da ulažete u sebe, kao i da uvek verujete u svoje sposobnosti", istakao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, pored takmičenja postoji još razloga za slavlje. 

"Učenici Matematičke gimnazije ostvarili su uspeh na Balkanskoj juniorskoj matematičkoj olimpijadi na Kipru i ovom prilikom im čestitam. Grad Beograd će nastaviti dugu uspešnu saradnju sa Matematičkom gimnazijom. Svojom tradicijom, ugledom i nastavnicima, ova gimnazija je brend koji se mora negovati. Ona je i rasadnik mladih talenata Srbije, mesto gde se školuju budući kadrovi Beogradskog, ali i svetskih univerziteta, velikih kompanija, računarskih centara i instituta", dodao je Radojičić.

Uspeh u takmičenju deci je poželeo i savetnik Aleksandar Bajić, koji je istakao da je Matematička gimnazija institucija od posebnog nacionalnog značaja.  

Direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović istakao je da je sve spremno kako bi takmičenje prošlo u najboljoj atmosferi, poželeo takmičarima uspeh na predstojećim testovima i istakao da se nada da će mladi takmičari poneti iz Beograda u svoje zemlje najbolje utiske.

TSedmi Kup Matematičke gimnazije traje do 29. juna.

Domaćin mladim matematičarima, fizičarima i informatičarima je Matematička gimnazija.

Izvor: RTS

Kup Matematičke gimnazijeBeogradtakmičari
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva