:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 23, 2024   17:29

0

48

Đukić Dejanović: Uspešno završen probni završni ispit

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović čestitala je svim učenicima osmog razreda i polaznicima funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih, nastavnicima i školama na uspešno realizovanom probnom završnom ispitu.

,,Vaša posvećenost i trud su zaista impresivni i želim da vam čestitam na uspešnoj realizaciji probnog završnog ispita. Nastavite da se trudite i predano radite da biste  uspešno završili nastavnu godinu i pripremili za završni ispit. Verujem u vaše sposobnosti, kao i posvećenost i predan rad vaših nastavnika koji su uvek tu da vam pruže podršku. Uverena sam da ćete i na završnom ispitu pokazati svoje znanje i ostvariti značajne rezultate", rekla je ministarka.

Učenici su juče polagali test iz matematike, dok su danas, od 9 do 11 časova polagali test iz srpskog, odnosno, maternjeg jezika, a od 11.30 do 13.30 test iz odabranog predmeta, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Učenici su se ranije opredeljivali koji će predmet polagati, a mogli su da biraju između biologije, geografije, istorije, fizike i hemije.  

Nakon održanog probnog ispita, učenici imaju mogućnost, da ukoliko se predomisle da promene predmet za polaganje na završnom ispitu. Promena predmeta biće moguća od 8. do 11. aprila neposredno u školi.

Izvor: T a n j u g; foto: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva