:

:

TV Most

clock

Decembar 27, 2021   18:09

0

113

Kvar i na bloku B2 TENT-a, od sutra ponovo u sistemu

Posle jučerašnjeg požara koji je izbio na bloku B1 došlo je i do oštećenja na bloku B2 TENT-a, zbog čega su izbačeni iz pogona. Očekuje se da će se sutra oba bloka vratiti u sistem.

Današnja havarija na bloku B2 izazvana oštećenjem mlinskog kola izbacila je taj blok iz pogona. Nije bilo povređenih radnika, rečeno je na hitnoj sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima.

Očekuje se da tokom sutrašnjeg dana blok B2 bude vraćen u sistem.

Blok B1 u TENT-u od nedelje nije u sistemu zbog požara koji je izbio na gorioniku mazutnog sistema i trebalo bi do sutra ujutru ponovo da bude u pogonu, rečeno je iz Elektroprivrede Srbije.

Na sednici su izneti i podaci o stanju u termokapacitetima, kao i izveštaji o proizvodnji, prenosu i distribuciji električne energije.

Konstatovano je povećanje proizvodnje električne energije u kapacitetima koji koriste obnovljive izvore, pre svega u hidroelektranama. Prenosni i distributivni sistem, kako je rečeno, funkcionišu bez većih problema.

Naglašeno je da rezerve energenata za toplane u Srbiji su dovoljne do kraja zimske sezone i da nema bojazni da će doći do prekida isporuke toplotne energije. Iz Beogradskih elektrana je saopšteno da isporučuju toplotnu energiju 24 sata.

Na sednici je saopšteno da su povećane zalihe gasa u skladištu "Banatski dvor".

Sednica, kojoj je predsedavala ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, hitno je sazvana zbog havarija koje su se desile u Termoelektrani "Nikola Tesla".

Izvor: Танјуг

TE Nikola TeslaB2
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva