:

:

TV Most

Foto: RTV KiM/M.Čukarić

clock

Maj 25, 2021   14:38

0

160

Laplje Selo: Održano okružno takmičenje u košarci

Prvo mesto na okružnom takmičenju u košarci u kategoriji pionira osvojili su učenici OŠ „Kralj Milutin“ iz Gračanice, dok su na nivou omladinaca pobedu odneli učenici Medicinske škole.

Okružno takminje u košarci za ucenike srednjih i osnovnih skola odrzano je danas u Sportskoj sali u Lapljem Selu. Na takmičenju su učestvovale ekipe pionira OŠ ,,Kralj Milutin” iz Gračanice i OŠ ,,Sveti Sava“ iz Sušice, kao i učenici Gimnazije „Priština“ i Medicinske škole, kazao je za RTV Kim predsednik i koordinator saveza za školski sprot kosovskog okruga Milko Čukarić.

„Pionirke iz OŠ `Sveti Sava`danas nisu prisustvovale takmičenju, tako da su se pionirke iz OŠ `Kralj Milutin` plasirale bez igre. Omladinci Medicinske škole pobedili su Gimnaziju rezultatom 53-17. Bila je dobra igra i dosta dece koja su pratila dešavanja. Igrači su bila dobro pripremljeni i očekuje se međuokružno takmičenje u Kosovskoj Mitrovici“, rekao je Čukarić.

Plasman na međuokružno takmičenje koje će se održati u petak 28. maja pruža mogućnost za učešće na republičkom.

,,Profesori su se pripremali dosta dugo, radeći sa decom, iako nas je omela korona i prekidi u školi, a ja prvi medju jednakima u ovoj organizaciji mogu da procenim da su deca danas bila dobro pripremljena, pogotovo srednjoškolci”, istakao je Čukarić i dodao da su organizaciju takmičenja pomogli predstavnici Doma Zdravlja i ekipe Hitne pomoći iz Lapljeg Sela, kao i Opština Gračanica.

Republičko takmičenje u basketu sutra u Kragujevcu

Učenici osnovnih škola „Vladimir Nadzor“ iz Janjeva, „Miladin Mitić“ iz Lapljeg Sela i omladinci Ekonomsko-trgovinske škole borave na Goču u okviru republičkog takmičenja u basketu.

„Sutra se očekuje njihovo učešće na republičkom takmičenju u Kragujevcu koje ogranizuje Savez za školski sport Srbije“, naveo je Milko Čukarić za RTV Kim.

Izvor: RTV KiM

KiMLaplje SeloOkružno takmičenje u košarciRepubličko takmičenje u basketu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva