:

:

TV Most

clock

Jun 28, 2022   18:54

0

114

Laureatima uručena Vidovdanska odlikovanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je večeras u Palati "Srbija" ovogodišnjim dobitnicima Vidovdanska odlikovanja.

Akademik Krestić se obratio u ime dobitnika odlikovanja

U ime dobitnika odlikovanja prisutnima se obratio akademik Vasilije Krestić, koji je izrazio zahvalnost i ukazao na to da bi nauka i politika trebalo da budu u savezu. 

Orden Miloša Obilića

Medalju za hrabrost, orden Miloša Obilića dobili su vatrogasci spasioci iz Zaječara koji su spalsili od smrti trogodišnje dete koje je upalo u šaht, mlađi vodnik Saša Lalić i mlađi vodnik Andrija Trifunović.

Orden Karađorđeve zvezde drugog stepena

Dobitnici Ordena Karađorđeve zvezde drugog stepena su:

Reditelji Egon Savin i Ljubiša Ristić, glumac Miloš Biković, bivši fudbaler i proslavljeni trener Velibor Bora Milutinović, Svetislav Kari Pešić, košarkaški trener i aktuelni selektor, bivši jugoslovenski i srpski fudbaler i aktuelni selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

U ime dobitnika prisutnima se obratio Dragan Stojković.

Uručen Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena

Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena uručen je akademiku Vasiliju Krestiću, istoričaru, akademiku Svetislavu Božiću, kompozitoru, Lukijanu Panteliću, episkopu budimskom i administratoru Eparhije temišvarske, novinarki Ljiljani Smajlović, Slovačkoj evangelističkoj crkvi auzburške veroispovesti povodom 100 godina u Srbiji, kao i Gimnaziji u Čačku povodom 185 godina rada.

Odlikovan Šinzo Abe

Bivši japanski premijer Šinzo Abe odlikovan ordenom Republike Srbije na lenti zbog očuvanja prijateljskih odnosa i poboljšanja odnosa dve zemlje.

Vučić laureatima: Mnogo vam hvala na svemu, pred vama je velika odgovornost

Vučić je, obraćajući se laureatima, rekao da su neki svojim pisanjem i svojim naučnim radovima učinili mnogo toga, dok su neki spasavali živote. "Mnogo vam hvala na svemu što ste uradili, pred vama je velika odgovornost da nastavite da podižete ovu zemlju", istakao je predsednik.

"Mislim da ono što se danas na Vidovdan vidi bolje nego ikada, to je da Srbija korača brzo napred, brže nego ikada u svojoj istoriji i da Srbiju više nije lako zaustaviti na tom putu. Ako smem da biram, pa makar to bilo i na moju štetu, biraću put mudrosti umesto puta velike kuraži, jer želim da nas ima više. Želim da imamo bolju ekonomiju, želim da napredujemo brzo. Verujte mi, i kada se javno odričem velike kuraži, neće je biti manje od onoga koliko su nas preci zadužili", zaključio je predsednik.

VučićVidovdanska odlikovanja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva