:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Jun 16, 2020   19:29

0

131

Lavrov: Nadam se da dogovor Beograda i Prištine neće imati sudbinu prethodnih sporazuma

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov saopštio je da će tokom svoje posete Beogradu razgovarati sa srpskim rukovodstvom o američkoj inicijativi da se 27. juna u Beloj kući održe pregovori o Kosovu.

 

„Prekosutra ćemo posetiti Beograd. Nadamo se da ćemo tamo porazgovarati i o tome kako se tamo konkretno vide praktični koraci onih zemalja koje predlažu svoje posredničke usluge – kako te korake vidi srpsko rukovodstvo“, rekao je Lavrov na brifingu.

On je dodao da će Moskva prihvatiti bilo koju opciju za rešavanje pitanja o Kosovu sa kojim se složi Beograd, ali ne bi želela da sporazumi sa Kosovom ostanu na papiru, kao prethodni.

„Predsednik Rusije Vladimir Putin više puta je isticao, između ostalog i na sastancima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da će Rusija podržati sporazume o kosovskom pitanju koji budu prihvatljivi za Srbiju i srpski narod. U tom procesu ima veliki broj posredničkih usluga i ne bih želeo da mogući sporazumi koji budu postignuti između Beograda i Prištine, dožive istu sudbinu kao i sporazumi koje su vlasti država postigle posredovanjem Brisela“, istakao je Lavrov.
On je objasnio da ima u vidu sporazume o formiranju Zajednice srpskih opština na Kosovu od pre pet godina, kao i sporazume o početku suđenja pripadnicima Oslobodilačke vojske Kosova koji su optuženi za trgovinu ljudskim organima.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov posetiće Beograd 18. juna, gde će se sastati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem. Razgovaraće o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i regionalnim pitanjima.  Poseta Lavrova Beogradu bila je prvobitno planirana za kraj marta, ali je odložena zbog pandemije virusa korona. Predsednik Srbije nedavno je rekao da je uveren da ruski ministar u posetu našoj zemlji dolazi sa prijateljskim rečima i porukama.

Podsetimo, specijalni izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel objavio je na Tviteru da postoje uslovi da se predstavnici Beograda i Prištine sastanu 27. juna u Beloj kući. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da priznavanje Kosova neće biti tema u Vašingtonu .

Izvor: Sputnjik

LavrovRusijaSADGrenel
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?