:

:

TV Most

clock

Decembar 25, 2018   18:26

0

249

Lavrov: Rusija spremna za dalju prisnu saradnju po pitanju KiM

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov uputio je novogodišnju čestitku prvom potpredsedniku Vlade i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, u kojoj mu je poručio da je Moskva spremna za dalju prisnu saradnju u vezi sa kosovskim pitanjem.

Ivici Dačiću je čestitku za Novu Godinu i Božić tokom današnjeg susreta uručio ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Lavrov je u čestitki, datiranoj na 21. decembar, "sa dubokim zadovoljstvom" konstatovao da je odlazeću godinu karakterisalo aktivno jačanje strateškog partnerstva između dve zemlje.

"Održani su brojni kontakti na najvišem i ostalim nivoima. Ubeđen sam da će kontinuirana realizacija zacrtanih zajedničkih projekata i planova daljeg produbljivanja rusko-srpske saradnje stvoriti dobru bazu za naredne godine", naveo je Lavrov.

Šef ruske diplomatije istakao je i da se seća srdačnog prijema, koji mu je ukazan tokom posete Beogradu 21. i 22. februara 2018, povodom obeležavanja 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Rusije i Srbije.

"Računam na nove susrete u dolazećoj godini radi nastavka sadržajne razmene mišljenja i koordinisanja koraka na međunarodnoj areni. Spremni smo za dalju prisnu saradnju po kosovskom pitanju", poručio je Lavrov.

U saopštenju MSP-a navodi se da su Dačić i Čepurin, pored razmene novogodišnjih čestitki, tokom današnjeg susreta sumirali rezultate odlične saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije tokom 2018. godine.

Tokom razgovora bilo je reči i o pripremnim aktivnostima povodom predstojeće posete ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu.

Dačić je, kako se navodi, rekao da ta poseta predstavlja veoma važan događaj za našu zemlju i narod i istakao da joj se pridaje izuzetan značaj.

Izvor: Танјуг

lavrovdačićčepurinkosovo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva