:

:

TV Most

clock

Septembar 30, 2021   15:51

0

201

Lazić: Sve više mladih sa teškom kliničkom slikom od Kovida-19, vakcinacija jedini izlaz

Na Infektivnom odeljenju KBC Priština - Gračanica, koje se nalazi  u Lapljem Selu, povećan je broj hospitalizovanih pacijenata sa Kovidom 19. Zabrinjava, međutim,  što je među njima sve više mladih.

 

Direktor KBC Priština – Gračanica Bratislav Lazić kaze da aktuelna epidemiološka situacija pokazuje da se taj četvrti talas epidemije koronavirusa nalazi u punom zamahu.

” Da je ovaj talas u punom zamahu može se videtu po broju pregleda, po broju prvih pregleda, broju pozitivnih, ali i po broju hospitalizovanih i težini njihove kliničke slike. Na žalost u ovom talasu  se i kod mlađih kategorija dešava vrlo ozbiljna klinička slika”, kaže Lazić.

KBC Gračanica dobro je snabdeven svim neophodnim lekovima za lečenje Kovid pacijenata. To je međutim,  poslednja faza  čija uspešnost, tvrde u ovoj ustanovi, dobrim delom zavisi i od preventive, što je u ovom slučaju vakcinacija sa akcentom upravo na mladima.

“Mlađe kategorije stanovništva moraju takođe pristupiti imunizaciji na jedan maksimalno ozbiljan način, jer u suprotnom nećemo biti u mogućnosti da takvim ljudima omogućimo da budu zaštićeni od Kovida -19”; kaže Lazić.

On je još jednom pozvao sve one koji se još nisu vakcinisali,posebno one iz mlađe populacije, da to učine što pre, jer imaju sve uslove da to urade.

“Zahvaljujući dobroj organizaciji Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koja je obezbedila i vakcine i prevoz do najbližih punktova u Domovima zdravlja u centralnoj Srbiji, taj proces se obavlja vrlo uspešno. Obezbeđena je dovoljna količina vakcina svih proizvođača i zato molim sve one koji to još nisu učinili, da se vakcinišu i zaštite i sebe i čitavu našu zajednicu na KiM, ne bismo li uspeli da ovo prevaziđemo u najkraćem mogućem roku”, kazao je Lazić.

Zbog epidemiološke situacije u bolnici u Gračanici, do daljnjeg su na snazi pooštrene kontrole i mere kod prijema i zbrinjavanja svih pacijenata.

Izvor: RTV Gračanica

dr Bratislav LazićKBC Priština-Gračanicakovid 19vakcinacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva