:

:

TV Most

clock

Septembar 07, 2023   10:30

0

215

Lažna dojava o podmetnutoj bombi u zgradi u Bošnjačkoj mahali

Kosovska policija primila je jutros nešto posle 9h telefonsku dojavu da je u zgradi u kojoj se nalaze četiri srpske institucije u Bošnjačkoj mahali, podmetnuta bomba.

Zamenik direktora Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani koga je novinar Radija Kosovska Mitrovica zatekao ispred pomenute zgrade, rekao je da je nakon što je Kosovska plicija izašla na teren, utvrđeno da je dojava lažna.

Radnici koji su se tokom provere istinitosti ove informacije našli u zgradi, nisu evakuisani.

Dojava za koju se ispostavilo da je lažna, odnosi se na zgradu u kojoj se nalaze četiri srpske institucije (Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Služba Direkcije Fonda PIO, Kosovsko-mitrovački upravni okrug i Centar za socijalni rad Vučitrn) a koje bi prema odluci gradonačelnika Opštine Severna Mitrovica Erdena Atića, trebalo da se isele iz ovog objekta.

Opštinska inspekcija došla je 22. avgusta, u pratnji policije, u prostorije zgrade u Bošnjačkoj mahali u kojoj posluju ove četiri srpske institucije, sa nalogom da u roku od tri dana, iste napuste objekat. Nakon tri dana, 25. avgusta, doneta je odluka da se rok za iseljenje produži za dve nedelje.

Sutra ističe i poslednji, produženi rok za iseljenje ovih institucija.

Izvor: Radio Mitrovica sever; Foto: Radio Mitrovica sever

KiMBošnjačka mahala
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva