:

:

TV Most

clock

April 04, 2019   12:08

0

231

Lideri SzS pokušali da uđu u Stari dvor

Sednica Saveta za ravnopravnost u Skupštini grada prekinuta je danas nakon što su lideri Saveza za Srbiju pokusali nasilno da uđu u zgradu Starog dvora.

Ispred Starog dvora su lideri SzS su Boško Obradović, Nikola Jovanović, Marko Bastać.

Ispred zgrade Gradske uprave Beograda za 10 sati bila je najavljena konferencija za novinare SzS, o, kako su najavili, sprečavanju projekata koje grad planira.

Nakon što su se okupili ispred zgrade Uprave, predstavnici SzS došli su do Starog dvora.

Žene koje su učestvovale na sastanku Saveta sprečavaju predstavnike opozicije da uđu u zgradu, javljaju izveštači Tanjuga.

Oni su zatražili je da se obrati gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, kojeg nazivaju "fikusom, verzija 2.0".

Stiglo je i vozilo Hitne pomoći, a okupljene žene tvrde da je pozlilo jednoj starijoj ženi, jer joj je navodno Bastać uperio megafon u uvo, zbog čega se onesvestila.

Takođe, još jednoj ženi je pozlilo, a trenutno su ispred Starog dvora dva vozila Hitne pomoći.

Jedan od lidera SzS i šef odbornika u Skupštini grada Nikola Jovanović rekao je da je ušao u Stari dvor i da je razgovarao sa predstavnicima Gradske uprave i pitao da li je gradonačelnik na radnom mestu, jer kao odbornik želi da razgovara sa njim.

Kaže da je dobio obećanje da će gradonačelnik izaći i obratiti se okupljenima.

Takođe, tvrdi i da je video zamenika gradonačelnika Gorana Vesića u zgradi, koji je "poslao žene da brane zgradu Starog dvora".

Žene, zaposlene u Gradskoj upravi, među kojima su sekretarka Nataša Stanisavljević, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović i druge, koje su izgurale lidere SzS, viču "fašisti", dok predstavnici opozicije uzvikuju "Vesiću, lopove" i traže da gradonačelnika izađe i obrati se okupljenima.

Na platou ispred Starog dvora je i veliki broj medija.

Đurić: SzS neće pobediti pristojnu Srbiju

Potpredsednik GO SNS, Marko Đurić, poručio je danas da lideri Saveza za Srbiju, sa svojim falangistima i motornim testerama, nikada neće pobediti pristojnu Srbiju.

U izjavi dostavljenoj medijima, Đurić kaže da njihovi ekstremisti nikada neće biti jači od stotina hiljada dobrodušnih i vrednih ljudi koji politiku predsednika Aleksandra Vučića podržavaju zato što su odgovorni prema svojoj budućnosti i budućnosti svoje zemlje.

Đurić je upozorio da najava Vuka Jeremića o „radikalizaciji" protesta opozicije potvrđuje ko je najveći propovednik nasilja u Srbiji, i kakva je namera onih koji silom upadaju u institucije, podižu barikade na ulicama Beograda i permanentno u društvu stvaraju atmosferu konflikta.

"Neka se ne nadaju da će im biti dozvoljeno da terorišu sugrađane, da blokiraju institucije i saobraćajnice po Srbiji, ili da kamionima gaze srpske policajce, onako kako su to nedavno želeli da učine usred Beograda", naveo je Đurić.

Ističe da je Savez za Srbiju zaražen i zatrovan nekulturom i divljaštvom, i mi ćemo, kaže, i Jeremiću i Đilasu i Obradoviću na svakom koraku pokazivati da je u našem društvu mnogo više onih koji žele stabilnu i prosperitetnu Srbiju i vlast sačinjenu od demokratski izabranih predstavnika građana, a ne od tajkuna i probisveta.

"Poručujem im još jednom da manjini, koliko god bučna i agresivna ona bila, neće biti dozvoljeno da zlostavlja pristojnu većinu, pogotovo to neće biti dozvoljeno onima od čijeg se lopovluka, nemara, neznanja i bahatosti naš narod i država dan-danas oporavljaju", naveo je Đurić.

Izvor: Танјуг

SZSupad
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva