:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 01, 2019   9:47

0

200

Linta: Cilj Tuđmanovog režima etnički čista Hrvatska

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je da je "zločinačka akcija ''Bljesak'' (1. maja 1995) jedan u nizu dokaza da je cilj režima Franje Tuđmana bio stvaranje etnički čiste hrvatske države". 

"Danas se navršavaju 24 godine od navedene akcije hrvatske vojske i policije (u Zapadnoj Slavoniji), u kojoj je ubijeno blizu 300 srpskih civila i ratnih zarobljenika, a proterano preko 20.000 Srba", podsetio je Linta u današnjem saopštenju.

On je dodao da se, međutim, "ne sme zaboraviti činjenica da je u zločinačkoj akciji ''Bljesak'' proteran manji deo srpskog stanovništva tog područja", jer je "većina Srba iz zapadne Slavonije proterana je još u jesen 1991. godine u zločinačkim akcijama ''Otkos'', ''Orkan'' i ''Papuk''". 

Linta je ocenio da je jasno je da nadležni organi Hrvatske neće privesti pravdi odgovorne za ratne zločine nad Srbima jer se oni smatraju oslobodiocima i herojima, i postavio pitanje srpskom Tužilaštvu za ratne zločine kada će biti "podignute optužnice protiv naredbodavaca, organizatora i počinioca brutalnih zločina nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima" u tim zločinačkim akcijama.

"Krajnje je vreme da naše Tužilaštvo počne da procesuira brojne ratne zločine koji se počinjeni i protiv Srba, a ne samo protiv Hrvata, Bošnjaka i Albanaca. U suprotnom, srpsko Tužilaštvo za ratne zločine zbog neprocesuiranja zločina nad srpskim civila i ratnim zarobljencima opravdava vrhunsku laž Zagreba i Sarajeva da su Srbi tobože bili agresori, a Hrvati i Bošnjaci oslobodioci i žrtve", istakao je Linta.

Izvor: T a n j u g

BljesakHrvatskaTužilaštvo za ratne zločineLinta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?