:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Septembar 08, 2019   10:06

0

126

Linta: Jedna u nizu skandaloznih odluka hrvatske države

Od Hrvatske se ne može ništa očekivati, a kamoli izvinjenje, kaže predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta povodom zabrane ulaska delegacije Vojske Srbije u Hrvatsku.

 

Miodrag Linta je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je zabrana delegaciji VS jedna u nizu sramnih i skandaloznih odluka hrvatske države, a da su takođe sramna i skandalozna objašnjenja predsednice Kolinde Grabar Kitarović i premijera Andreja Plenkovića.

Cilj tih tumačenja, kako je objasnio, je da se pošalje poruka da je srpska politika nazadna, a da je Hrvatska moderna i evropska država.

"Od Hrvatske ne možemo ništa da očekujemo, a kamoli izvinjenje", smatra Linta.

Što se tiče mera koje Srbija treba da preduzme, predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu kaže da Ministarstvo spoljnih poslova treba da radi tromesečne, ili barem šestomesečne izveštaje o kršenju prava Srba u Federaciji BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj i drugim zemljama.

Takođe, dodaje Linta, Srbija treba sve značajnije međunarodne organizacije, države i svetske medije da izveštava o rehabilitaciji ustaštva u Hrvatskoj.

Izložbu o Jasenovcu, koja je prikazana u Njujorku, treba prikazati na još sto mesta u svetu, naglašava Linta.

Dodaje da Skupšina Srbije treba da donese deklaraciju o osudi gecocida nad Srbima, Romima i Jevrejima u NDH, i da na Novom Beogradu treba osnovati memorijalni centar srpskih žrtava genocida po uzoru na Jad Vašem.

Potrebno je, smatra Linta, i da se snimi film o Jasenovcu i zločinačkoj akciji "Oluja".

Delegaciji Vojske Srbije, koju su činile starešine sa Vojne akademije, kadeti i pitomci Vojne gimnazije, juče je zabranjen ulazak u Hrvatsku, a ministar odbrane Aleksadar Vulin je ocenio da je zabrana Srbima da se pomole u Jasenovcu provokacija.

"Pupovac rekao nekoliko velikih istina"

Govoreći o sve jačem pritisku na predsednika SDSS-a Milorada Pupovca, kojem je traženo da se javno izvini zbog toga što je rekao da u Hrvatskoj vlada atmosfera mržnje, Linta kaže da je Pupovac konačno u javnosti rekao nekoliko velikih istina – da u Hrvatskoj vlada atmosfera netrpeljivosti, da rehabilituje ustaštvo i da ta država sve više postaje faktor nestabilnosti.

"Ja bih dodao i četvrtu – da bez normalne Hrvatske, a ona to danas nije, nema stabilnosti na Balkanu", istakao je Linta.

Odsustvo reakcije iz Brisela tumači kao politiku dvostrukih standarda koju vode zapadni centri.

Što se tiče političke situacije u BiH, Linta smatra da je glavni uzrok neformiranja vlasti štetna politika Stranke demokratske akcije.

"SDA i bošnjačke stranke ne mogu da uslovaljavaju Republiku Srpsku da prihvati članstvo u NATO-u", zaključio je Linta.

Izvor: RTS

Linta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?