Linta: Očekivane provokacije Zvizdića u Berlinu

:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 30, 2019   11:06

0

150

Linta: Očekivane provokacije Zvizdića u Berlinu

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je kao očekivanu provokaciju izjavu predsedavajućeg Saveta ministara BiH u tehničkom mandatu Denisa Zvizdića da je nepovredivost međunarodno priznatih granica osnovno načelo Evropske unije.

Linta je saopštio da je dobro poznato da Zvizdićev šef Bakir Izetbegović i drugi politički lideri u Sarajevu krše načela međunarodnog prava, Rezoluciju 1244 i Ustav Srbije i žele da priznaju Kosovo, ali ih u tome sprečava veto Republike Srpske.

Prema njegovim rečima u pitanju je politika dvostrukih standarda zapadnih sila i političara u Sarajevu koja proizvodi stalne tenzije, strah, neizvesnost i napetost.

"Rukovodstvo Srbije poštuje teritorijalni integritet BiH, ali isto tako traži da politika zvaničnog Sarajeva bude poštovanje terotrijalnog integriteta Srbije, što sada nije slučaj", naveo je Linta u saopštenju.

Kako je istakao, Zvizdić je tokom sastanka u Berlinu sa visokom predstavnicom Evropske unije Frederikom Mogerini ponovo iznosio bezočne laži o glavnoj krivici Srbije za rat u BiH i ostale ratove devedesetih godina 20. veka na zapadnom Balkanu.

"Zvizdić i ostali bošnjački političari nemaju snage i hrabrosti da konačno odustanu od lažne filozofije da su Bošnjaci bili žrtve, a Srbi agresori i da prestanu ponavljati neosnovane optužbe na račun Srbije i Republike Srpske za nepostojeći genocid i agresiju", kaže se u saopštenju.

Nažalost, navodi Linta, bošnjački političari ne žele trajni mir i stabilnost niti pomirenje između srpskog i bošnjačkog naroda, već i dalje zastupaju ratnu politiku Alije Izetbegovića koji je bila glavni uzrok rata u BiH.

Izvor: RTS

LintaZvizdićBiH
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva