:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 30, 2019   11:06

0

211

Linta: Očekivane provokacije Zvizdića u Berlinu

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je kao očekivanu provokaciju izjavu predsedavajućeg Saveta ministara BiH u tehničkom mandatu Denisa Zvizdića da je nepovredivost međunarodno priznatih granica osnovno načelo Evropske unije.

Linta je saopštio da je dobro poznato da Zvizdićev šef Bakir Izetbegović i drugi politički lideri u Sarajevu krše načela međunarodnog prava, Rezoluciju 1244 i Ustav Srbije i žele da priznaju Kosovo, ali ih u tome sprečava veto Republike Srpske.

Prema njegovim rečima u pitanju je politika dvostrukih standarda zapadnih sila i političara u Sarajevu koja proizvodi stalne tenzije, strah, neizvesnost i napetost.

"Rukovodstvo Srbije poštuje teritorijalni integritet BiH, ali isto tako traži da politika zvaničnog Sarajeva bude poštovanje terotrijalnog integriteta Srbije, što sada nije slučaj", naveo je Linta u saopštenju.

Kako je istakao, Zvizdić je tokom sastanka u Berlinu sa visokom predstavnicom Evropske unije Frederikom Mogerini ponovo iznosio bezočne laži o glavnoj krivici Srbije za rat u BiH i ostale ratove devedesetih godina 20. veka na zapadnom Balkanu.

"Zvizdić i ostali bošnjački političari nemaju snage i hrabrosti da konačno odustanu od lažne filozofije da su Bošnjaci bili žrtve, a Srbi agresori i da prestanu ponavljati neosnovane optužbe na račun Srbije i Republike Srpske za nepostojeći genocid i agresiju", kaže se u saopštenju.

Nažalost, navodi Linta, bošnjački političari ne žele trajni mir i stabilnost niti pomirenje između srpskog i bošnjačkog naroda, već i dalje zastupaju ratnu politiku Alije Izetbegovića koji je bila glavni uzrok rata u BiH.

Izvor: RTS

LintaZvizdićBiH
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?