:

:

TV Most

clock

Februar 16, 2015   12:05

0

109

Linta: Otvorena perspektiva za dijalog

U pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu, Linta je ocenio da je veoma ohrabrujuće što je premijer Vučić u razgovoru sa novom hrvatskom predsednicom pokrenuo pitanja izbeglica i odnosa prema Srbima u Hrvatskoj.

Pozdravljajući odlazak Vučića na inauguraciju, Linta navodi da je značajno i što je premijer Srbije jasno rekao da se pitanja nestalih i povratka kulturnog blaga ne tiču samo hrvatske strane koja na njima uporno insistira nego se veoma tiču i Srba u Hrvatskoj.

"Naime, popis nestalih jasno pokazuje da se na njemu nalazi više Srba nego Hrvata, a veći dio kulturnog blaga pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvi i potrebno je stvoriti uslove za njegov povratak", kaže Linta.

Predsednik Koalicija udruženja izbeglica pozdravio je i sastanak premijera Vučića s mitropolitom Porfirijem i predstavnicima Srba u Hrvatskoj na kome se razgovaralo o brojnim problemima i dogovoreno da se pokrene proces njihovog rešavanja.

Linta ocenjuje da je poseban simbolički značaj za preostale Srbe u Hrvatskoj imala odluka premijera Vučića da prisustvuje Svetoj Arhijerejskoj Liturgiji u Sabornom hramu Preobraženja gospodnjeg u Zagrebu gđe je svečano obeležen praznik Sretenje i Dan državnosti Srbije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?