:

:

TV Most

clock

Februar 16, 2015   12:05

0

125

Linta: Otvorena perspektiva za dijalog

U pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu, Linta je ocenio da je veoma ohrabrujuće što je premijer Vučić u razgovoru sa novom hrvatskom predsednicom pokrenuo pitanja izbeglica i odnosa prema Srbima u Hrvatskoj.

Pozdravljajući odlazak Vučića na inauguraciju, Linta navodi da je značajno i što je premijer Srbije jasno rekao da se pitanja nestalih i povratka kulturnog blaga ne tiču samo hrvatske strane koja na njima uporno insistira nego se veoma tiču i Srba u Hrvatskoj.

"Naime, popis nestalih jasno pokazuje da se na njemu nalazi više Srba nego Hrvata, a veći dio kulturnog blaga pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvi i potrebno je stvoriti uslove za njegov povratak", kaže Linta.

Predsednik Koalicija udruženja izbeglica pozdravio je i sastanak premijera Vučića s mitropolitom Porfirijem i predstavnicima Srba u Hrvatskoj na kome se razgovaralo o brojnim problemima i dogovoreno da se pokrene proces njihovog rešavanja.

Linta ocenjuje da je poseban simbolički značaj za preostale Srbe u Hrvatskoj imala odluka premijera Vučića da prisustvuje Svetoj Arhijerejskoj Liturgiji u Sabornom hramu Preobraženja gospodnjeg u Zagrebu gđe je svečano obeležen praznik Sretenje i Dan državnosti Srbije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva