:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 24, 2022   18:05

0

23

Ljajić: Samit EU-Zapadni Balkan pokazao dubinu krize u EU

Predsednik SDP Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da je samit EU-Zapadni Balkan pokazao svu dubinu institucionalne i političke krize u kojoj se nalazi Evropska unija.

"To ne znači da su vrednosti na kojima je formirana dovedene u pitanje, već da imamo jasan deficit liderstva kod čelnih ljudi u Briselu, ali i u većini evropskih država. Odluke se donose na bazi raspoloženja vlastitog izbornog tela, a ne na osnovu strateških geopolitičkih ciljeva i potreba. Iako je rezultat samita razočaravajući za zemlje Zapadnog Balkana, bilo bi potpuno pogrešno da menjamo naš spoljnopolitički kurs zbog nedostatka hrabrosti i odlučnosti, a često i elementarne površnosti kod briselskih birokrata i evropskih čelnika", rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, Srbija, kao i druge zemlje regiona, trebalo bi da nastavi sa unutrašnjim reformama i modernizacijom bez obzira da li će to neko spolja ceniti ili ne.

"Mi ne možemo da menjamo EU, ali možemo nabolje da menjamo naše društvo. A to znači da ćemo biti spremni za punopravno članstvo kada i Evropljani pronađu rešenja za svoju unutrašnju krizu, a posebno za način donošenja odluka", naveo je Ljajić.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva