:

:

TV Most

clock

Mart 29, 2019   9:58

0

217

Ljimaj: Platforma i pregovarački tim zaustavljaju Tačija

Kopredsedavajući kosovskog pregovaračkog tima Fatmir Ljimaj izjavio je da je platforma za dijalog dovela poziciju Prištine u normalu, nakon najava kosovskog predsednika Hašima Tačija o korigovanju granice. Tačijeva ideja, naveo je Ljimaj, dovela je do formiranja tima i izrade platforme.

"Nakon toga smo se vratili u normalu oko ovog pitanja. Sada imamo normalnu situaciju. Parlament je izglasao platformu, delegaciju koja ima mandat da predstavi stav Skupštine. Svi mi, zvaničnici, imamo dužnost kada govorimo o dijalogu sa Srbijom da se pozovemo na platformu. Sve brige, kontroverze, neslaganja ljudi, zatvorene su platformom", rekao je Ljimaj prištinskoj TV stanici "Kohavižn".

Prema njemu, Kosovo sada ima jasnu poziciju u dijalogu i ona je "uzajamno priznavanje u postojećim granicama".

"Ne možemo da pregovaramo sa drugom državom bez priznavanja. Dve države mogu da pregovaraju o svemu nakon što se priznaju, čak i o granicama ako žele. Dijalog je za uzajamno priznavanje. Kada su dve države priznate onda idite i razgraničite se, kao sa Crnom Gorom, kao dve nezavisne države. Mi nemamo zvaničan stav Srbije, već samo Kosova, a to je platforma", rekao je Ljimaj.

Izvor: RTS

LjimajKosovodijalog
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva