:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 04, 2020   10:55

0

100

Lončar: U Batajnici 1.500 zdravstvenih radnika, u Kruševcu 900

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će u novoj kovid bolnici u Batajnici biti zaposleno 1.500 medicinskih radnika, dok će u kovid bolnici u Kruševcu, koja se gradi, raditi njih 900.

 

Lončar je istako da neće u prvim danima u bolnici u Batajnici biti 1.500 radnika, već će se broj povećavati kako se budu popunjavali bolnički kreveti.
"Vodimo računa o svakom zdravstvenom radniku i trudićemo se da budemo racionalni", rekao je Lončar.
Ističe da će u kovid bolnici u Batajnici biti potrebno oko 1.600 radnika kako bi se pružila poputna nega za 1.000 pacijenata, što je maksimalan broj onih koji u toj bolnici može da se leči.
Lončar je naveo da će u novoj bolnici raditi zaposleni većinom iz KC Srbije, kao i iz svih ostalih bolnica i zdravstvenih ustanova na teritoriji Srbije, dok će u bolnici u Kruševcu većinom raditi zaposleni iz KC Niš i iz ostalih zdravstvenih ustanova sa juga.
Na pitanje novinara na koji način će biti popunjena upražnjena mesta u KC Srbije, Lončar je rekao da nikakvi nedostaci i upražnjena mesta u toj ustanovi ne postoje, zato što je država na vreme zaposlila nove lekare i medicinske sestre.
"Sigurno niste čuli, niti ste mogli da čujete da je iskrsao neki problem i da lekari negde nedostaju", rekao je Lončar i ocenio da je bi to, kada bi bila istina, bilo glavna i udarna vest u opozicionim medijima.
Ističe da mu je drago da to u Srbiji nije slučaj, kao što je jeste u mnogim drugim zemljama. "Primili smo zdravstvene radnike koji će, umesto ovih što dolaze u Batajnicu raditi u KCS, primili smo više stotina lekara i medicinskih sestara", rekao je Lončar.
On je naglasio da do 2012. godine kada nije bio raspisan nijedan konkurs za zdravstvene radnike, aktuelna vlast nije primila nijednog radnika bez konkursa, ni lekara ni medicinsku sestru.
"Konkursi su otvoreni, obaveštavali smo ljude da se jave i da imaju šansu za posao", rekao je Lončar.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva