:

:

TV Most

Foto: Rojrers

clock

Januar 30, 2019   18:53

0

266

Madurova poruka Amerikancima: Sprečite "Vijetnam u Latinskoj Americi"

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro obratio se direktno američkom narodu, tražeći od njega da spreči "Vijetnam u Latinskoj Americi". Pojavio se na terenu sa pripadnicima vojske uoči najavljenih antivladinih protesta.

U video-snimku od 45 sekundi, Maduro je rekao da se administracija američkog predsednika Donalda Trampa stoji iza pokušaja državnog udara u Venecueli, prenela je agencija AP.

On je istakao da SAD žele da se dočepaju ogromnih rezervi nafte u Venecueli.

Maduro je naveo da je siguran da je na "pravoj strani istorije", te je zamolio američke građane da zadrže američke trupe van Venecuele. 

Predsednik Venecuele pojavio se na terenu sa pripadnicima vojske uoči najavljenih antivladinih protesta.

U scenama koje je prenela državna televizija, Maduro je viđen kako ide oko vojne baze Fort Tijuna u Karakasu rano jutros sa komandantima i desetinama vojnika, preneo je AP.

"Da li volite svoju domovinu? Da li ćete braniti Ustav? Da li ćete braniti vrhovnog komandanta?", upitao je Maduro vojnike, koji su glasno odgovorili: "Da, vrhovni komandante."

Otkako se lider opozicije Huan Gvaido prošle sedmice proglasio privremenim predsednikom uz podršku SAD i drugih zemalja, Maduro se gotovo svakodnevno pojavljivao na državnoj televiziji sa pripadnicima vojske, projektujući sliku nepobedivosti čak i u trenutku kada se stvara međunarodni pritisak na njega, navodi agencija.

Pristalice Gvaida planiraju danas proteste širom zemlje kako bi pojačali pritisak na Madura.

Izvor: Танјуг

VenecuelaMaduroSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva