:

:

TV Most

clock

Januar 21, 2015   09:19

0

152

Maja Miloš u žiriju filmskog festivala u Roterdamu

Film "Naše telo" reditelja Daneta Komljena učestvuje u takmičarskom programu kratkog metra.

Dokumentarac "Živan pravi pank festival" Ognjena Glavonića biće prikazan u programu "As long as it takes".

Igrani film "Nebo iznad nas" (manjinska srpska koprodukcija), u režiji Marinusa Grotofa uvršten je u program "Lime Light".

Maja Miloš je sa debitantskim filmom "Klip" 2012. osvojila glavnu nagradu u Roterdamu "Hivos Tiger Award", kao i nagradu holandske kritike.

Ove godine u takmičarski program za prvi i drugi film uvršteno je 13 igranih filmova iz celog sveta. Petočlani žiri izabraće tri filma koji će dobiti tri ravnopravne nagrade "Hivos Tiger Award" i po 15.000 evra.

Bioskopi "Fontana" (Beograd), "Eurocinema" (Subotica) i "Kupina" (Niš) biće deo festivala, koji traje do 1. februara. Odabrano je ukupno 16 bioskopa van Holandije. Sa po jednom dvoranom zastupljene su Italija, Slovenija i Španija, a sa po pet bioskopa Velika Britanija i Poljska.

To je prvo izdanje revolucionarne platforme koja prenosi uzbudjenje festivalske premijere u bioskope širom Evrope i integriše internet i socijalne mreže u festivalsko tkivo.

Publika u bioskopima posle premijere putem "live streaming" veze moći će da pozdravi reditelja i ekipu filma, koji će biti u Roterdamu i da razgovara sa njima postavljajući im pitanja preko Tvitera.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva