:

:

TV Most

clock

Januar 14, 2024   13:04

0

57

Mali: Er Srbija nastavlja da obara rekorde, lane prevezla 4,19 miliona putnika

Er Srbija je prošle godine prevezla 4,19 miliona putnika, za 53 odsto više nego 2022. godine, izjavio je danas ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali.

On je na svom Instagram nalogu naveo da se rast beleži i na drugim poljima, pošto ova kompanija ima 44 odsto više letova i to na 23 nove destinacije, 87 ruta u redovnom saobraćaju do 34 zemlje na četiri kontinenta.

Ministar Mali je istakao da je od 17. maja, nakon više od 30 godina, Er Srbija ponovo počela da leti do Čikaga, a da je za prvih šest meseci između Beograda i Čikaga letelo više od 25.000 putnika.

"Tokom letnje sezone naš nacionalni avio-prevoznik je do Njujorka leteo svakog dana u nedelji i tada je srpska nacionalna avio-kompanija putnicima nudila do 10 nedeljnih letova između prestonice Srbije i Severne Amerike", naveo je Mali.

Ukazao je da je Srbija pre 10 godina imala JAT koji je bio na rubu bankrota, a da danas, deceniju kasnije, srpska nacionalna avio-kompanija živi viziju koja je tada tek sanjana.

"Rast leta ove kompanije ka rekordima rezultat je decenije rada na rastu ugleda, mogućnosti, tržišta, kompanije koja je postala svetska", naveo je ministar Mali. 

Izvor: T a n j u g

Er SrbijaSiniša Mali
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva