:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo finansija

clock

Januar 26, 2021   16:39

0

17

Mali i ambasador Kacumata o japanskim investicijama u Srbiji

Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas sa novim ambasadorom Japana u Srbiji Takahitom Kacumatom o japanskim investicijama u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo finansija.

 

Ministar Mali je naglasio da su japanske investicije od izuzetnog značaja za Srbiju, i dodao da naša zemlja želi da ima još više japanskih kompanija, tehnologije i znanja.

On se posebno zahvalio ambasadoru na investiciji japanske kompanije Tojo tajers vrednoj 382 miliona evra, koja je krajem prošle godine počela izgradnju pogona za proizvodnju automobilskih i kamionskih guma u Inđiji.

Mali je dodao da je posebno značajno i najavljeno ulaganje japanske kompanije Nidek, koja planira da investira veliki novac u izgradnju nove fabrike za električne motore u Srbiji.

Ambasador Kacumata je istakao da mu je posebno drago što japanska kompanija Itoču učestvuje u javno - privatnom partnerstvu uređenja deponije u Vinči, jer je to projekat od ogromnog značaja za zaštitu životne sredine u Beogradu i Srbiji.

Sagovornici su razgovarali i o obeležavanju 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Japana, što će biti odličan povod za dodatno jačanje odnosa dve zemlje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je uputio poziv japanskom caru da tim povodom poseti Srbiju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?