:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 27, 2024   11:06

0

45

Mali: Radovi na izgradnji EKSPO-a teku po planu

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali obišao je danas gradilište budućeg kompleksa u Surčinu gde će biti održana specijalizovana izložba EKSPO 2027 i rekao da radovi teku po planu, kao i  da su oni na budućoj hali 5 čak pet dana ispred plana.

"Vrlo brzo u narednih par dana videćete prve stubove koji se uzdižu iznad zemlje, kao što sam i obećao prošli put kada sam bio ovde", rekao je on nakon obilaska radova.

Mali je naglasio da radnici na terenu vredno rade  i da se svaki dan prati sve ono što se dešava.

"Ono što je važno je to da smo pet dana pre roka. Neko bi rekao da je to malo, ali imajte u vidu da je zima iza nas i tek sada u ovim prolećnim i letnjim mesecima nadoknadićemo još više", kazao je Mali i dodao da je uvek dobro da se ide pre plana i od onoga što se očekuje.

Kako je naveo, nigde u svetu koliko on zna ne postoji bilo kakav projekat ove veličine kao što je EKSPO 2027, koji treba da se završi u ovako kratkom vremenskom periodu.

"Mi ćemo uspeti, jer nema razloga da ne uspemo. Radnici su vredni, sve plaćamo u dinar i u dan kako treba, tako da nema razloga da svoj deo posla oni ne urade na vreme", rekao je Mali.

On je naveo i da je na terenu danas nekoliko stotina radnika i nekoliko desetina komada  teške mehanizacije. 

"Sa ovim šipovima koji se završavaju, kada krenu stubovi i sve oni radovi iznad zemlje, tek tada ćete videti još veći broj radnika na terenu", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima i sama logistika, odnosno  koordinacija i organizacija ovog projekta i gradilišta je nešto o čemu će generacije posle nas pričati.

"Ovo je veliki projekat. Zapošljavamo naše građevince, našu industriju, našu privredu i doprinosimo rastu našeg BDP-a. Sve je to deo tog programa Srbija 2027", kazao je Mali.

On je istakao i da će 1. decembra 2026. biti uručeni ključevi svim učesnicima EKSPO 2027. od njihovih paviljona, 

Izvor: T a n j u g

Siniša MaliEKSPO
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva