:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Novembar 13, 2023   13:36

0

88

Mali: Republika Srbija od danas vlasnik 100 odsto Er Srbije

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će država Srbija danas završiti svu neophodnu papirologiju i  preuzeti preostali udeo u Er Srbiji od Etihad ervejza.

"Er Srbija je najveća avio-kompanija u regionu. Od kompanije koja je bila u bankrotu, napravili smo lidera koji sada leti na četiri kontinenta, u velikom broju zemalja i postali smo primer na koji način, kroz jednu avio-kompaniju koja je uspešna, možete dalje da doprinesete ekonomskom razvoju vaše zemlje", rekao je Mali  novinarima u Ministarstvu finansija.

Dodao je da će država posvetiti punu pažnju daljem razvoju naše Er Srbije i naveo da sledi nabavka velikih aviona, otvaranje novih destinacija.

"Želim da zahvalim ljudima iz Etihad ervejza, koji su od 2013, naši partneri i suvlasnici Er Srbije. Oni iz Er Srbije izlaze zbog njihovih poslovnih odluka, a na nama je da razvijamo našu kompaniju", rekao je Mali.

Cilj nam je da 2027. godine Er Srbija leti na 100 destinacija

Tačno je da nam je cilj da Er Srbija 2027. godine kada slavi 100 godina i kada organizujemo izložbu EKSPO ima 100 redovniih i čarter destinacija, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali i naveo da se iz godine u godinu povećava broj letova i broj destinacija nacionalne avio-kompanije.

 "Er Srbija je jedna od najuspešnijih priča koju pričamo proteklih godina, na ponos svih građana Srbije. EKSPO je izuzetno važan događaj za sve nas, događaj koji treba da doprinese i daljem rastu, razvoju naše ekonomije, daljem pozicioniranju naše zemlje kao lidera u regionu", rekao je Mali novinarima u Ministarstvu finansija.

Naveo je da uz EKSPO ide i dalja izgradnja auto-puteva, brzih pruga, dalje unapređenje rada naše nacionalne avio-kompanije.

"Sve to radimo kako bismo podigli kvalitet života građana Srbije i u smislu povećanja plata, penzija, ali generalno cela infrastruktura nam se razvija. Mnogo toga smo uradili u poslednjih 10 godina još je mnogo posla  pred nama, ali EXPO je dokaz i simbol napretka", rekao je on.

Dodao je da je Srbija 2012. godine bila na ivici bankrota kao država, a 2027. dakle 15 godina kasnije biće centar sveta sa najvećim događajem.

Prema njegovim rečima, organizacija takvog događaja može da bude na ponos svih građana Srbije, a naša zemlja će se, rekao je Mali, potruditi da svima bude pravi domaćin i iskoristiti priliku da dalje unapredi svoje ekonomske performanse.

 Er Srbija je od danas u stopostotnom vlasništvu Srbije, budući da država Srbija danas završava neophodnu papirologiju i preuzima preostali udeo u Er Srbiji od Etihad ervejza.  

Izvor: T a n j u g

Siniša MaliEr Srbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva