:

:

TV Most

clock

Maj 11, 2019   17:56

0

120

Mandić: Rekao sam Vučiću i Dodiku da Milo stoji iza presude

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je za N1 da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsedavajućem Predsedništva BiH Miloradu Dodiku preneo "da iza presuda u slučaju 'Državni udar' stoje predsednik Crne Gore Milo Đukanović i njegov brat", za koje kaže da "s obzirom na njihov odnos prema Srbima u Crnoj Gori, ne mogu da budu prijatelji Srbiji i Republici Srpskoj".

"To mi je bilo veoma važno da lično (Vučiću) kažem, i njemu, a i Miloradu Dodiku. Oni su, zna se, dve najvažnije nacionalne adrese, jedan je predsednik Srbije, drugi je prvi političar Republike Srpske. Mi smo Srbi iz Crne Gore i ja sam politički predstavnik Srba iz Crne Gore i kome bih mogao to bolje reći nego onima koji su mi najbliži? A njih doživljavam kao prve ljude srpskog naroda u Republici Srpskoj i u Srbiji, kao nekoga ko bi trebao da iskaže solidarnost na svakom mestu sa srpskim narodom u Crnoj Gori", kazao je Mandić.

On je ocenio da Milo Đukanović "nije prijatelj srpskog naroda, nego neprijatelj, pa samim tim neprijatelj srpskog naroda u Crnoj Gori" i da "ne bi trebalo da ima takav tretman kao što pokušava da ga izgradi sa političarima koji vode Srbiju".

"Sada znam da sve što sam želeo da kažem rekao na pravoj adresi, da sam rekao ljudima koji donose odluke i od kojih očekujem da se na jedan odgovoran način odnose prema zahtevima onih koje ja predstavljam u Crnoj Gori", rekao je Mandić.

Mandić je posle jučerašnje vojne parade u Nišu razgovarao sa Vučićem i Dodikom o presudama u slučaju pokušaja terorizma u Crnoj Gori, za šta je prvostepeno osuđen na pet godina zatvora.

Izvor: Танјуг

MandićpresudaC.Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva