:

:

TV Most

clock

Oktobar 12, 2022   14:42

0

200

Manifestacija "Moravski dani" sutra u Gornjem Kuscu

Turistička organizacije Gnjilane organizuje sutra, u četvtak, 13.oktobra, manifestaciju „Moravski dani“, svojevrsnu promociju narodnog stvaralaštva, folklornog bogatstva i običaja naroda Kosovskog Pomoravlja u duhu očuvanja stare moravske tradicije.

Manifestacija će se održati na opštinskom trgu u Gornjem Kuscu, objavljeno je na fejsbuk stranici organizacije.

Na manifestaciji će nastupiti KUD „Jovan Kojić“, Vrbovac, sa koreografijama: maskenbal „Baba i deda“, šaljiva igra izbora devojke „Sa, sa“, spremanje mlade i mladoženje „U selo kavga golema“, kupovina mlade i grabena pogača „Trešnja se od koren kornjaše“, „Svekrvino oro“, pesma i igra „Svadba, svadba“, „Aj veseli se kućni domaćine“, narodna kola „Bugarka“ i „Čačak“, nastup Teodore i Kristine Jerinić „Zapevala sojka ptica“.

U progamu učestvuje i Kulturno umetničko društvo „Novo Brdo“ sa pesmama „Novo Brdo rodni kraju“ u izvođenju Dragana Filića, kao i „Zaspo Janko“ i „Aj ima majka tri devojke““ Nevene Đorđević.

Kulturnoumetničko društvo „Radomir Popović“, Kosovska Kamenica, predstaviće se koreografijama „Igre iz okoline Gnjilana“ i „Igre iz Leskovca“, a nastupiće i KUD „Simonida“, kao i Vasilije Savić sa zdravicama.

Srednja muzička škola „Stevan Hristić“ će izvesti nekoliko muzičkih celina, među kojima su i Anđela Stanković i pevačka grupa uz pratnju školskog orkestra sa popularnim pesmama Kosovskog Pomoravlja, a nastupiće i Ilija Kocomanović .

U manifestaciji „Moravski dani“ učestovaće i Škola folklora „Šilovo“, KUD „Stojan Stošić Miško“, Koretište i KUD „Manasije Conić“, Gornje Kusce.

Programi u Gornjem Kuscu počinju od 12 časova.

Izvor: RTV Puls; Foto: RTV Puls

KiMGornje KusceMoravski dani
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva