:

:

TV Most

clock

Mart 24, 2019   11:35

0

140

Marković: Pijetet žrtvama, Crna Gora odlučuje sama

Crnogorski premiijer Duško Marković izjavio je povodom 20. godišnjice NATO bombardovanja, da Crna Gora, kao nezavisna država, deo velike evroatlantske porodice i buduća članica EU o svojoj budućnosti odlučuje sama, ali da se s pijetetom seća nedužnih žrtava intervencije iz vremena kada nije imala kontrolu nad dešavanjima koja su je okruživala.

"Navršava se dvadeset godina od intervencije Severnoatlantskog saveza u SRJ. Tada je na severu Crne Gore, u Murinu, tragično stradalo šest nedužnih civila, medu njima i troje dece. Država Crna Gora nikada neće zaboraviti nedužne žrtve. Intervenciju Severnoatlantskog saveza 1999. godine, Crna Gora nije želela niti je do nje dovela. Crna Gora je tada bila deo druge države i deo sistema u kojem nije imala kontrolu nad dešavanjima koja su je okruživala", poručio je Duško Marković u obraćanju javnosti.

Marković je dodao da uz izražavanje pijeteta prema stradalima i prisećanje na teško vreme upućuje građanima poruke za budućnost, prenosi RTCG.

"Naša zemlja već pripada Evropi i njenim vrednostima - vladavine prava, građanskih i ekonomskih sloboda i poštovanja ljudskog dostojanstva. Zato kada se prisećamo ovih tragičnih dešavanja, više nego ikada treba da smo svesni važnosti jedinstva i sloge. Možemo imati različita mišljenja, ali očuvanje naših temeljnih vrednosti i solidarnosti među nama su principi koji treba da nas podstiču da svakoga dana doprinosimo napretku naše zemlje", zaključio je Marković.

Izvor: RTCG

MarkovićC.Gorabombardovanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva