:

:

TV Most

clock

Februar 08, 2024   15:43

0

60

Marković: Rezolucija usvojena u EP je direktno mešanje u unutrašnje stvari Srbije

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da je Rezolucija u Evropskom parlamentu o situaciji u Srbiji posle izbora, koja je usvojena i koja nije pravno obavezujuća, dokument koji predstavlja direktno mešanje u unutrašnje stvari jedne suverene države.

"Usvojena je na osnovu lažnih informacija dela opozicije u Srbiji, koji se ne može pomiriti sa voljom građana Srbije. Ta opozicija i deo evroparlamentaraca moraju da shvate da vlast u Srbiji biraju građani Srbije, a ne poslanici Evropskog parlamenta", rekao je Marković, navodi se u saopštenju Jedinstvene Srbije. 

On se zapitao zašto taj Evropski parlament ne usvoji rezoluciju o Hrvatskoj gde ima pola miliona birača više nego stanovnika. 

"U Hrvatskoj imate gradova i opština gde bukvalno ima više birača nego stanovnika i gde na izbore dolaze ti birači iz inostranstva, ali to niko ne vidi kao problem jer ti ljudi imaju pravo glasa, kao što svaka država na svetu ima dijasporu, pa tako i Srbija. Ali samo u Srbiji opozicija optužuje svoju državu i svoj narod", izjavio je Marković. 

Umesto što se bave lažnim informacijama dela opozicije u Srbiji, dodao je, Evropski parlament treba da se bavi štrajkovima i protestima u svojim državama i treba da se bavi kršenjem ljudskih prava u Evropi, a danas u Evropi, rekao je Marković, ima deo jedne države u kome se sprovodi aparthejd, prvi nakon onog u Južnoafričkoj Republici, a to je Kosovo i Metohija, gde, kako je istakao, Kurtijeva vlast vrši fizički i psihički teror nad preostalim Srbima sa ciljem totalnog proterivanja. 

"To što se dešava na Kosovu i Metohiji je aparthejd. To je sramota za Evropsku uniju i Evropski parlament. Što ne usvoje Rezoluciju o poštovanju Briselskog sporazuma i formiranju Zajednice srpskih opština. To Evropskom parlamentu nije predložila opozicija u Srbiji, već samo kako da bez glasova građana Srbije dođe na vlast. Gospodo iz Evropskog parlamenta, nećete u Srbiji dobiti vlast koja će uraditi ono što vi tražite, a to je priznanje lažne države Kosovo", rekao je Marković. 

Dodaje da je to pravi cilj ove rezolucije. 

"Ali kao što i sami znate, rezolucija koju ste usvojili nije pravno obavezujuća, ali obavezujuća je Rezoluciija 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija koju ste prekršili i dalje je kršite", zaključio je Marković.

Izvor: T a n j u g

Dragan MarkovićEPEURezolucija o Srbiji
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva