:

:

TV Most

clock

Jun 02, 2023   11:43

0

269

Matursko veče učenika Srednje škole u Leposaviću odloženo za 15. jun

Srednja škola u Leposaviću, po preporuci Ministarstva prosvete Republike Srbije, zvanično će školsku godinu završiti 6. juna, ali će svim učenicima koji žele da poprave ocenu ili prisustvuju nastavi, omogućiti da idu u školu do 20. juna. Matursko veče učenika završnih razreda ove škole, koje je trebalo da se održi večeras odloženo je, iz bezbednosnih razloga, za 15. jun.

„Kalendarom naših vannastavnih aktivnosti, bilo je predviđeno da se danas održi matursko veče, kao i da se napravi jedan dobar performans, da naši maturanti prođu pored bodljikave žice, pored KFOR-a, pored naoružanih kosovskih policajaca, da pošaljemo sliku svetu, da vide da živimo u getu, kao u vreme nacističke Nemačke. Međutim, zbog bezbednosti učenika, u dogovoru sa Školskom upravom, matursko veče je odloženo“, rekao je direktor Srednje škole u Leposaviću, Slađan Radović i dodao da je planirani datum za održavanje maturske večeri 15. jun.

Kada je u pitanju završetak školske godine za završne razrede, Radović je istakao da je da su u toku redovne aktivnosti škole.

„Danas smo održali sednicu Odeljenskog veća na kojoj smo učenicima zaključene ocene i od ponedeljka krećemo sa aktivnostima vezanim za završni ispit“, objasnio je Radović.

Prema njegovim rečima, sledeće nedelje biće organizovani završni ispiti za odeljenja svih smerova srednje škole kao i Gimnazije,  kako bi se učenicima na vreme  ispisale diplome i svedočanstva koja su im potrebna za prijavu za polaganje prijemnih ispita na željenim fakultetima.

„Što se tiče aktivnosti vezanih za učenike prve, druge i treće godine srednje škole, mi ćemo se pridržavati svih dopisa od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije, tako da ćemo 6. juna zvanično završiti sa nastavom, a sledećeg dana učenicima i roditeljima predočiti ocene, odnosno uspeh. U obavezi smo da svim učenicima do 20. juna damo šansu da poprave ocene, odnosno da do tada pružimo učenicima sve ono što traže“, rekao je Radović

Izvor: TV Most; Foto: TV Most

KiMLeposavić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva