:

:

TV Most

Foto: Vikipedija

clock

Jun 21, 2019   8:48

0

283

Mediji: Delegacije Beograda i Prištine sastale se u Berlinu

Predstavnici Beograda i Prištine sinoć su, kako tvrde prištinski mediji, održali sastanak u Berlinu uz posredništvo Nemačke na kojem je srpsku stranu predvodio Marko Đurić direktor Kancelarije za KiM, dok su predstavnici Prištine bili Avni Arifi i šef kabineta premijera Haradinaja, Selim Selimi.

Prištinski Zeri navodi, međutim, da ni kosovski pregovarački tim ni Ministarstvo spoljnih poslova u Prištini nisu bili informisani o tom sastanku.

Liridon Lapaštica, politički savetnik ministra spoljnih poslova, Bedžeta Pacolija, naveo je da MSP nije bilo upoznato sa ovim sastankom, tvrdi prištinski Zeri.

O ovom sastanku, kako se navodi, nije obavešten ni šef prištinske delegacije za razgovore sa Beogradom, Špend Ahmeti. On je za portal Lajmi.net rekao da nije imao nikakvu informaciju o ovom sastanku, kao i da ne zna njegovu svrhu niti teme, a ni ko ga je sazvao.

Zeri prenosi da su sastanku, navodno, prisustvovali i predstavnici EU, Francuske, Nemačke i SAD.

Kako navodi Lajmi.net, svrha ovog tajnog sastanka bila je da se razgovara o nacrtu za osnivanje Zajednice srpskih opština na Kosovu sa izvršnim ovlašćenjima.

Izvori ovog prištinskog portala tvrde da je Haradinaj vec prihvatio predlog Nemačke da Priština prihvati osnivanje Zajednice sa izvršnim ovlašćenjima kao glavni kompromis za postizanje konačnog sporazuma sa Beogradom.

Međutim, Avni Arifi, koji je bio član prištinske delegacije rekao je da na ovom sastanku nisu imali ovlašćenja da govore o političkim pitanjima.

Arifi tvrdi da se na ovom sastanku govorilo samo o dijalogu i da nisu razgovarali o bilo kojoj drugoj temi.

Izvor: T a n j u g

KiMĐurićArifisastanakBerlin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva