:

:

TV Most

clock

Septembar 08, 2019   19:39

0

178

Mihajlović: Ima li SPC nekog mudrijeg, ko bolje razume KiM

Krajnje je vreme u Srbiji prestanu podele na "patriote" i "izdajnike", mnogo nesreće ovom narodu i državi doneli su oni koji su na delili, izjavila je potredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović reagujući na nove optužbe mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija koji je predsednika Srbije Aleksandra Vučića ponovo nazvao izdajnikom.

Ona se zapitala i da li u Srpskoj pravoslavnoj crkvi postoje i neki drugi velikodostojnici koji znaju i imaju nešto drugo da kažu o Kosovu osim bacanja kletvi, uvreda i podele među ljudima.

"Zar u SPC, koja je svakako najzaslužnija za opstanak Srba na Kosovu i koja je zajedno sa našim građanima prošla kroz sve grozote svih ovih decenija, nema nikog mudrijeg, nekog ko malo bolje razume problem Kosova? Ima li u SPC nekog razumnijeg od onog koji je držao parastos živim ljudima da sagleda kako Vlada Srbije i predsednik Srbije pokušavaju da postignu kompromisno rešenje srpskog i albanskog naroda na Balkanu. Ili će i SPC samo dodatno da deli već dovoljno podeljen narod na patriote i izdajnike", kaže Mihajlovićeva dodajući da je "sramno takvo ponašanje pojedinih crkvenih velikodostojnika".

Izvor: Танјуг

Z.MihajlovićAnfilohijereagovanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva