:

:

TV Most

clock

Decembar 14, 2020   13:29

0

187

Mihajlović: Počela reforma Srbijagasa, smena menadžmenta ako ne sprovede reforme

Potpredsednica vlade i ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da je počela reforma Srbijagasa i poručila da će rukovodstvo tog preduzeća biti smenjeno, ako ne bude sproveden plan reforme koji je usvojila vlada.

 

"Mislim da nije normalno da direktor Srbijagasa ima mesečnu platu od 2,4 miliona dinara. Radnici JP PEU Resavica imaju platu u proseku od oko 65.000 dinara mesečno i treba im skoro čitav radni vek, 38 godina, da rade za ono što direktor Srbijgasa zaradi za godinu dana", rekla je Mihajlović.

Zašto Srbijagas finansira FK Vojvodinu?

Ministarka Mihajlović najavila je danas da će tražiti redefinisanje svih investicionih planova Srbijagasa, ali i pitanje sponzorstava - da li Srbijagas treba, kako i na koji način da sponozoriše fudbalske klubove, poput FK Vojvodina, na primer.

Mihajlović je rekla da trošak Srbijagasa za FK Vojvodinu iznosi oko tri miliona evra godišnje.

"Da li se to plaća ili ne, da li se plaćaju navijači ili fudbaleri, da li se novac daje u gotovini ili ne, zašto se pojavljuju lica koja su optužena, zašto se pojavljuju lica u toj priči koja su bili narko dileri, kakvi su to ljudi koji imaju nadimke Snajper i slično....? To su sve stvari koje moraju da se reše i rešavaće se paralelno", poručila je Mihajlović.

Izvor: Танјуг

MihajlovićSrbija gasreforme
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva