:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Avgust 08, 2022   14:32

0

84

Mihajlović: Prijave zbog ugrožavanja energetskog sistema

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, izjavila je danas, odgovarajući na napade nekih opozicionih stranaka oko stanja u EPS-u, da je zbog štetnog ponašanja u energetici, protiv rukovodilaca podnosila krivične prijave, saopšteno je iz njenog kabineta.

 

Mihajlović je navela da je zbog odgovornosti i ugrožavanja energetske i nacionalne bezbednosti podnela krivičnu prijavu protiv nekadašnjeg v. d. direktora EPS-a Milorada Grčića a prethodnih godina zbog kriminala i štete napravljene kompletnom elektroenergetskom sistemu i protiv Vuka Hamovića i Vojina Lazarevića.

"Nemam nikakav problem s tim da me napada nekadašnji DSS, čije vreme na vlasti će ostati upamćeno kao vreme nastanka najvećih energetskih tajkuna i lobija u Srbiji, koji su zarad ličnih interesa imali ideju da postanemo isključivo uvozno orijentisana država zbog čega je država plaćala visoku cenu", rekla je Mihajlović.

Dodala je da je očigledno da su neki imali ogromnu finansijsku korist dok su građani Srbije živeli sa restrikcijama struje, ali, kako je navela, vreme kada su našu energetiku vodili tajkuni i lobisti je prošlo.

"Kao i protiv Grčića i Vuka Hamovića i Vojina Lazarevića je upravo je Ministarstvo koje sam vodila podnosilo krivične prijave. Nisam ćutala ni tada, kao što ne ćutim ni sada, nego radim svoj posao. Zajedno sa drugim energetskim subjektima uspeli smo da sačuvamo elektroenergetski sistem koji je bio pred kolapsom prošle godine", istakla je ministarka Mihajlović dodajući da su protiv onih koji nisu radili kako treba podnete prijave kako bi snosili odgovornost.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva