Mihajlović: U Srbiji 59.000 gradilišta, radi se 600 km puta

:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jul 01, 2020   9:50

0

37

Mihajlović: U Srbiji 59.000 gradilišta, radi se 600 km puta

U Srbiji ima 59.000 gradilišta na kojima je angažovano 5.700 ljudi, a gradi se 290 kilometara novih autoputeva, što je sa rehabilitacijama i rekonstrukcijama ukupno oko 600 kilometara, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

 

Radi se na 16.000 gradilišta više u odnosu na isti period prošle godine, naglasila je Mihajlović.
"Sva gradilišta u Srbiji rade i nijedno nije zatvoreno u vreme epidemije korona virusa", rekla je Mihajlović gostujući na TV Hepi, saopštilo je ministarstvo.
Kaže da za sada nema zaraženih među radnicima, kao i da moramo da naučimo sa živimo sa koronom, jer život ne sme da stane.
Građevinari su, ističe, pokazali da umeju da se organizuju i da sačuvaju gradilišta.
"Mi danas u Srbiji imamo 59.000 gradilišta, što je za 16.000 više u odnosu na isti period prošle godine. U Srbiji se gradi, građevinari žive u kampovima, naučili su da žive sa koronom, da se sačuvaju i nastave da rade svoj posao. Zdravlje je na prvom mestu, ali moramo voditi računa i o ekonomiji", rekla je Mihajlović.
Dodaje da je vrednost trenutnih investicija 417 milijardi dinara kao i da su intenzivirani radovi na izgradnji Moravskog koridora, auto-puta Sremska Rača - Kuzmin i deonice od Preljine do Požege.
Potpredsednica vlade podsetila je da je reč o četvrtoj najvećoj krizi u poslednjih 150 godini.
"Svet je u ozbiljnoj recesiji, sve prognoze iz marta danas su gore po ekonomiju. To će se prelivati i na zemlje u razvoju i važno je da učinimo sve što možemo da ekonomija ne trpi. Projekcije su da će u svetu pad društvenog proizvoda biti minus devet odsto, u EU minus 10 odsto. Procene MMF-a su da će Srbija imati najniži pad, jer je mala ekonomija i može da bude elastičnija, ali to ne znači da treba da se opustimo. Zato je bitno da građevinarstvo radi i da nijednog trenutka nije stalo", zaključila je Mihajlović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva