:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Avgust 13, 2020   14:11

0

72

Mihajlović: Vučićevo nasleđe su novi putevi, pruge i fabrike

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović izjavila je da su neistinita i zlonamerna poređenja i paralele koje pokušavaju da naprave pojedini mediji između sadašnjeg i nekadašnjeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Slobodana Miloševića.

 

Ona je u saopštenju za javnost istakla da su Vučićevo nasleđe novi putevi, pruge i fabrike, a da je Milošević ostavio razrušenu i osiromašenu zemlju.
"Iza vlasti Aleksandra Vučića ne ostaje razrušena i osiromašena zemlja, već izgrađenih 350 kilometara autoputeva i više od 550 kilometara obnovljenih pruga, i to samo ako govorimo o onom što je dosad završeno. Devedesetih smo imali hiperinflaciju i praznu državnu kasu, a danas imamo stabilan budžet i javne finasije, što u svojim izveštajima potvrđuje i MMF", navela je Mihajlovićeva.
Podsetila je da devedesetih u Srbiji gotovo da nije bilo stranih investicija, dok su danas širom zemlje nove fabrike i kompanije koje ulažu u Srbiju zbog dobrog poslovnog ambijenta, koji je potvrđen i rejtingom na Duing biznis listi Svetske banke.
"Srbija je danas poštovana zemlja koja ima potpuno drugačije odnose sa svetskim silama i koja doprinosi boljim odnosima i rešavanju problema u regionu, i to kroz dijalog sa onima s kojima je Milošević vodio ratove", kaže Mihajlović.
Takođe navodi da je jasno da kad se želi neko da kritikuje, svaka negativna priča dobro dođe, ali je ocenila da mora negde i da postoji granica između stvarnosti i fikcije.
"Ja sam bila protiv Miloševićeve politike koja nas je vodila u ratove, sankcije, siromaštvo, hiperinflaciju, ali ne vidim sličnost između tog vremena i današnjeg, od toga kako se u Srbiji živi, do međunarodnih okolnosti”, istakla je Mihajlovićeva.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva