:

:

TV Most

clock

Mart 05, 2019   20:42

0

192

Mihajlovićeva najavljuje ulaganja u aerodrome

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović posetila je kruševački kraj. Sa načelnikom Rasinskog okruga i čelnicima lokalnih samouprava razgovarala je o infrastrukturnim projektima, pre svega o Moravskom koridoru, rešavanju problema otpadnih voda i ulaganjima u aerodrome ovog dela Srbije.

Ove godine u opštini Trstenik rešiće se problem vodosnabdevanja. Vrednost investicije je 400 miliona dinara.

"Meni je naročito značajan ovaj deo za prečišćavanje voda, za ekologiju. Takve stvari uvek priželjkujem i podržavam", kaže jedan od meštana.

Potrebne su nove fabrike, navode u Trsteniku: "Nova postrojenja da bi mladi ljudi ostajali ovde."

Dobar primer domaćinskog poslovanja u Trsteniku su radnici "Prve petoletke", koji su svojim sredstvima pokrenuli proizvodnju i ostvarili dobit od pola miliona evra.

"Ove godine jedan od značajnijih projekata je KFE 6, sistem otpadnih voda koji treba da se projektuje. Radi se o rekonstrukciji kanalizacione mreže u prigradskim naseljima", istakao je Aleksandar Ćirić, predsednik opštine Trstenik.

Načelnik Rasinskog okruga Branko Vesić rekao je da je Kruševac u fazi izgradnje sva postrojenja.

"Kruševac je trenutno u fazi izgradnje dva postrojenja za prečišćavanje vode, jedan je pri izlasku iz Kruševca a drugi na jezeru Ćelije, od strane Brusa i Blaca", rekao je Branko Vesić.

Strateški najvažnije je za ovaj kraj izgradnja Moravskog koridora, istakla je potpredsednica Vlade i naglasila da će radovi na ovom projektu početi u trećem kvartalu ove godine.

"Mi do juna meseca ulažemo u aerodrom Kraljevo 8,5 miliona evra, da bi sa ovog aerodroma do juna meseca krenuo saobraćaj. Naš plan je da za Kraljevo imamo 20.000 putnika, sledeće godine 100.000. Zašto tako ne bi i Rosulje bile razvijene. Sledeće godine idu ulaganja u aerodrom Rosulje", poručila je Zorana Mihajlović.

U Trsteniku je razgovarano i o rešavanju problema pružnih prelaza, a biće rekonstruisane tokom ove godine i sve železničke stanice od Stalaća do Đunisa.

Izvor: Танјуг

Mihajlovićulaganjeaerodrom
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva