Mihajlovićeva sa sindikatima železnice o boljim uslovima rada

:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 16, 2020   13:51

0

48

Mihajlovićeva sa sindikatima železnice o boljim uslovima rada

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima reprezentativnih sindikata četiri državna železnička preduzeća o poboljšanju uslova rada i položaja zaposlenih na železnici.

Glavne teme sastanka bile su poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih na železnici, kroz naredne izmene kolektivnog ugovora, poboljšanje uslova rada i rešavanje problema deficita radne snage u pojedinim profilima na železnici.

"Železnica danas ne može da se poredi sa železnicom pre pet ili šest godina, i po tome koliko se ulaže u modernizaciju pruga i vozova, koliko su efikasna železnička preduzeća i to je nešto po čemu se ova Vlada razlikuje od svih predhodnih", ocenila je Mihajlović.

Dodala je da Srbija želi da železnica bude još bolja i da na tome moraju da rade svi zajedno - država, poslovodstvo i sindikati, koji su partner u svemu što se radi na železnici.

Ona je ocenila da je važno da se radi zajedno i na rešavanju problema radne snage, jer nije dovoljno da Srbija ima rekonstruisane pruge i nove vozove, ako nemamo ljude, jer su, kaže, srce železnice njeni zaposleni.

Sastanku su, pored predstavnika sindikata, prisustvovali i v. d. generalnih direktora "Srbija voza" Jugoslav Jović, "Srbija karga" Dušan Garibović i "Železnica Srbije" a. d. Goran Adžić, kao i zamenik direktora "Infrastrukture železnice Srbije" Milan Maksimović.

Izvor: Танјуг

Mihajlovićsindikatželeznice Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva