:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Avgust 09, 2020   14:12

0

69

Milićević: Zašto je Hrvatskoj Vučić važniji od sopstvenih problema

Potpredsednik Socijalističke parije Srbije Đorđe Milićević ocenio je danas da "orkestrirana hajka hrvatskih medija na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića zbog stava prema ''Oluji'' predstavlja dokaz da Hrvatska time skreće pažnju sa svojih unutrašnjih problema".

 

Milićević u pisanoj izjavi postavlja pitanje da li je i zašto Vučić važniji Hrvatskoj od sopstvenih parlamentarnih izbora ili od ekonomskih problema izazvanih krahom turističke sezone.
Ističe da Srbija nije protiv pomirenja, kako to piše zagrebački "Jutarnji list", ali ukazuje na to da pomirenje podrazumeva istinu o "Oluji", da je ta vojno-policijska akcija 1995, tokom koje je iz Hrvatske izbeglo viš od 220.000 Srba, bila najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata.
"Uprkos tome, od Srbije i Srba traže da se s tim saglasimo, da prihvatimo i prisustvujemo njihovom slavlju. Za nas ''Oluja'' nikada neće biti slavlje. Za nas je to dan žalosti i pijeteta prema velikim srpskim žrtvama", navodi Milićević.
On je ocenio da prisustvo zvaničnika Srba u Hrvatskoj Borisa Miloševića proslavi "Oluje" nije zalog za interese srpskog naroda, kako neki tvrde, već naprotiv, zalog za interese Hrvatske i njenog cilja da tu akciju legalizuje kao pobedu svoje države, što, kako kaže, nije i nikada pred istorijom neće biti moguće.
Milićević navodi da se, nažalost, medijskoj kampanji "Jutarnjeg lista" protiv Vučića, pridružuju i neki opozicionari iz Srbije, pre svih Dragan Đilas i njegov Savez za Srbiju, "koji zapravo više i ne postoji".
"Pošto gospodin Đilas i nepostojeći opozicioni savez više nisu vest u Srbiji, onda pokušavaju na sve načine da zadrže medijsku pažnju regionalnih medija, ne birajući sredstva. Očigledno da njima ništa nije sveto, pa govoreći loše o Srbiji i nanoseći ogromnu štetu nacionalnom i državnom interesu svoje zemlje, žele da se održe u političkom životu", zaključio je Milićević.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva