Ministar Gav: Britanija će izaći iz EU do 31. oktobra

:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Oktobar 20, 2019   14:09

0

75

Ministar Gav: Britanija će izaći iz EU do 31. oktobra

Bregzit će se dogoditi do 31. oktobra, rekao je danas ministar u britanskoj vladi Majkl Gav, uprkos tome što su poslanici primorali premijera Borisa Džonsona da pošalje pismo EU u kojem traži odlaganje.

"Mi ćemo napustiti EU do 31. oktobra, imamo sredstva i sposobnosti za tako nešto", kazao je Gav za Skaj njuz.

"To pismo je poslato, jer je to zahtevao parlament, ali parlament ne može da promeni premijerovo mišljenje, ne može da promeni vladinu politiku ili rešenost", dodao je on, prenosi Rojters.

Boris Džonson poslao je sinoć nepotpisano pismo EU tražeći odlaganje Bregzita, objavio je "Sandej tajms", navodeći da je britanski premijer poslao i drugu poruku u kojoj ističe da on ne želi produženje roka.

Džonson je poslao tri dokumenta - fotokopiju nacrta teksta zakona prema kojem je dužan da zatraži odlaganje, propratno pismo koje je napisao službenik navodeći da je Džonson bio primoran da pošalje pismo, kao i poruku Džonsona u kojoj ističe da ne želi bilo kakvo produženje roka, prenosi Rojters.

Prethodno je "Gardijan" objavio da je Džonson u telefonskom razgovoru sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom potvrdio da će sinoć poslati pismo, tražeći odlaganje Bregzita posle 31. oktobra.

Tusk i Džonson razgovarali su u 20.15 časova i tom prilikom Džonson je potvrdio da će pismo poslati za nekoliko sati.

Očekuje se da će se Tusk konsultovati sa EU liderima kako će na to da odgovore.

"To će možda trajati nekoliko dana", rekli su izvori britanskog lista.

Izvor: Танјуг

EUBregzit
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva