:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Avgust 07, 2020   14:57

0

55

Ministarstvo doniralo 3.000 maski osobama sa invaliditetom

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja doniralo je Nacionalnoj organizaciji osoba sa invaliditetom Srbije 3.000 zaštitnih maski koje su danas uručili ministar Zoran Đorđević i pomoćnik ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević.


 

Maske će biti prosleđene savezima širom Srbije, a ministar Đorđević je izrazio uverenje da će dodatno zaštititi članove te organizacije od zarazne bolesti kovid-19 i omogućiti im bezbedan rad.
Tokom sastanka sa delegacijom Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije, tema je bila i unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, naveo je Đorđević.
"S obzirom na to da je u planu izrada novog Zakona o socijalnoj zaštiti, a u želji da poboljšamo položaj osoba sa invaliditetom, dogovor je da u izradi novog zakona učestvuje i predstavnik Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije“, istakao je Đorđević.
Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Đorđević je dodao da će i u buduće resorno Ministarstvo nastaviti sa pružanjem podrške organizaciji.
Đorđević je podsetio da je u uslovima vanrednih okolnosti Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja brinulo o svim građanima podjednako te da je pokrenulo i Viber kanal "Ministarstvo rada - OSI“, kako bi svakodnevno bilo u komunikaciji sa savezima i udruženjima osoba sa invaliditetom, blagovremeno ih informišući o svim aktuelnim dešavanjima i bitnim informacijama iz nadležnosti resornog Ministarstva.
Izvršna direktorka NOOIS-a Ivanka Jovanović istakla je da je ovo druga donacija po redu od uvođenja vanrednog stanja i izrazila zahvalnost na nesebičnoj podršci koju pruža resorno Ministarstvo.
"Ova donacija je veoma značajna za naše članove u uslovima epidemije i suočavanja sa mogućnostima zaraze jer su osobe sa invaliditetom, nažalost, i dalje jedna od najugroženijih grupa kada je u pitanju virus kovid-19“, objasnila je izvršna direktorka.
Uručenju 3.000 zaštitnih maski prisustvovao je i predsednik Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije i potpredsednik NOOIS-a Mihailo Pajević.
Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije NOOIS osnovana je 22. jula 2007. godine kao "krovna” organizacija invalidskog pokreta u Srbiji, zastupa zajedničke interese i potrebe svih osoba sa invaliditetom i govori u ime oko 800.000 osoba sa invaliditetom i/ili njihovih pravnih zastupnika.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva