:

:

TV Most

Foto: Akter

clock

Februar 23, 2015   10:45

0

219

Mlade košarkaške nade Kosova i Metohije



„Pozvali smo igrače četiri generacije, od 2000. i mladje zaključno sa 2003. godinom za koje u KS Srbije postoji razvojni program i koje pratimo sa ciljem da identifikujemo talentovane igrače, da pokušamo da ih motivišemo i da, zajedno sa klubovima, utičemo na njihov kvalitetan razvoj“, rekao je Todorović.

Nakon odradjenog pokaznog treninga Košarkaški savez Kosova i Metohije proglasio je najbolje košarkaše u 2014.godini.

Najbolji igrač u seniorskoj konkurenciji je Dušan Staletović, član Košarkaškog kluba „Trepča“ iz Kosovske Mitrovice.

„Izuzetno mi je drago što sam dobio ovo priznanje, drugo za najbolje košarkaša na prostorima Kosova i Metohije“, rekao je Staletović zahvalivši se upravi svog kluba i svojim saigračima „bez kojih ne bi ni bilo ove nagrade“.

Za najboljeg juniora proglašen je Bojan Radovanović iz KK „Poletarac“ a najbolji kadet je Nemanja Šević iz Zvečana. U konkurenciji pionira i mladjih pionira u prethodnoj godini najviše su pokazali Milivoje Avramović iz „Mokre Gore“ i Savo Savić iz Kopaonik“-a. Najperspektivniji košarkaš u prethodnoj godini bio je Radomir Simović iz „Trepče“, a za najboljeg trenera proglašen je Dejan Dimović iz Košarkaškog kluba „Mokra Gora“ iz Zubinog Potoka.

„Posebno mi je drago što je ovo odluka mojih kolega. Samim tim ovo priznanje ima težini i sigurno je još veći podstrek za dalji rad“, rekao je Dimović.

Najmladja mladja pionirka u godini za nama bila je Andrea Kostadinov iz „Trepče“ a kadetkinja Magdalena Vasić iz Zvečana.

U pionirskoj konkurenciji u 2014.godini najviše se istakla Andjela Spahić iz Zvečana.

„Drago mi je zbog uspeha i ovo je samo podstrek da nastavim i sledeće godine tako i da se potrudim da i sledeće godine ostvarim ovakav uspeh“, istakla je Spahić.

Za dugogodišnji uspešan rad sa najmladjim kategorijama specijalno priznanje i plaketa dodeljena je Vladici Radenkoviću, treneru Košarkaškog kluba „Kopaonik“ iz Leposavića.

„Niko od trenera ne radi zbog tih plaketa i nagrada. Radimo zato što volimo da radimo sa decom i to radimo iz ljubavi prema deci i sportu a ako dodje neka plaketa ili nagrada, naročito od kolega, onda je osećaj još jači“, rekao je Radenković.

Nagrade laureatima uručili su sportski radnici sa Kosova i Metohije i Gordan Todorović, predstavnik Košarkaškog saveza Srbije.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva