:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Decembar 31, 2021   11:02

0

165

Mojsilović : Vojska Srbije će pomoći Kforu

U slučaju nastanka veće krizne situacije na Kosovu i Metohiji, Vojska Srbije spremna je da pruži pomoć Kforu kako bi se osiguralo bezbedno i sigurno okruženje i sloboda kretanja za sve građane, poručio je načelnik Generalštaba VS general Milan Mojsilović.

On je za današnje "Večernje novosti" rekao da najavljeno jačanje i akcije specijalnih jedinica Kosovske policije na severu Kosova posmatra kao nastavak kampanje zastrašivanja koju kosovski Albanci sprovode sa ciljem stvaranja etnički čiste teritorije.

"Kao odgovor na ovakve jednostrane poteze Vojska Srbije je, u skladu sa planovima i procenama deo snaga prevodila u viši stepen pripravnosti, takav da obezbeđuje odgovarajuću gotovost snaga neophodnih da bi se zaštitilo srpsko stanovništvo i sprečili događaji poput pogroma Srba 2004. godine", istakao je Mojsilović.

Kako je naglasio, održava redovne kontakte sa ljudima u vojnoj strukturi NATO u cilju prevencije krizne situacije i brzog odgovora na krizne situacije na terenu.

Izvesnu pretnju po bezbednost predstavlja i ilegalni priliv migranata sa kojim se suočava čitav region, tvrdi Mojsilović, navodeći da povratak ekstremista sa kriznih područja i ratišta predstavlja ozbiljan bezbednosni rizik, zbog mogućnosti indoktrinacije mladih i angažovanja na ostvarivanju radikalnih ciljeva.

Izvor: FoNet

MojsilovićKFORVojska Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva