:

:

TV Most

clock

Maj 27, 2020   8:42

0

204

Montenegro erlajns ostaje bez dozvole za sletanje u Beograd

Avionima crnogorskog avio-prevoznika Montenegro erlajnsa biće uskraćena dozvola za sletanje na beogradski aerodorom "Nikola Tesla", potvrđeno je T a n j u g u  u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva.

 

Vlada u Podgorici u ponedeljak je saopštila da je odlučila da od 1. juna otvori granice sa nizom zemalja, ali su one ostale zatvorene za Srbiju i Republiku Srpsku.

Montenegro erlajns je juče najavio da se sprema za obnavljanje komercijalnih letova, a da će prvi letovi biti ka Beogradu.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva je, međutim, odlučio da uskrati dozvole crnogorskom avioprevozniku, a u obrazloženju odluke, kako navodi list Blic, koji je prvi nezvanično i objavio vest o zabrani sletanja za Montenegro erlajns, navedeno je da je odlukom vlade u Podgorici narušen princip reciprociteta u kretanju putnika izmedu dve države.

To, kako se navodi, neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz člana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio - prevozniku za obavljanje međunarodnog javnog avio-prevoza sa Republikom Srbijom, i to na štetu avio-prevoznika registrovanih u Srbiji.

MA: Srbija ostaje deo naših planova u saobraćaju

Crnogorska avio-kompanija Montenegro erlajns (MA) saopštila je, povodom odluke srpskog Direktorata civilnog vazduhoplovstva da joj uskrati dozvolu za sletanje na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", da Srbija svakako ostaje deo saobraćajnih planova MA.

"Bez obzira na ovu nenadanu odluku Beograda, Srbija svakako ostaje deo saobraćajnih planova Montenegro Airlinesa i pokušaćemo da damo doprinos da se posledice KOVID19, u ekonomskim smislu, što pre saniraju", navodi se u saopštenju crnogorske kompanije koje je sinoć preneo portal CDM.

Iz crnogrske kompanije poručuju da im predstoji borba za što brže i kvalitetnije povezivanje Crne Gore avio-linijama prema svim evropskim destinacijama i da "industrija u kojoj posluju ne bi trebalo da zavisi od političkih odluka".

Izvor: T a n j u g

Montenegro ErlajnsCrna Goraavio-saobraćajSrbijaDirektorat za civilno vazduhoplovstvo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva