:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jul 03, 2020   18:43

0

16

MSP o navodnom napadu Srba na konzulat na Floridi

Podgorička Pobjeda objavila je da se u američkom gradu Palm Bič dogodio napad na crnogorski konzulat, a za to sumnjiče tamošnje Srbe. Tim povodom, osudom se oglasilo crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova.

 

Iz Ministarstva su poručili da Crna Gora i njeni evroatlantski partneri, ne mogu i neće “zatvarati oči pred skupovima koji imaju za cilj destabilizaciju države i njene evropske i evroatlantske perspektive".
Najoštrije osuđujući, kako se navodi, proteste, ugrožavanje bezbednosti i imovine, kao i zahteve za uklanjanje državnih simbola ispred zgrade Počasnog konzulata te države u Vest Palm Biču, iz resora Srđana Darmanovića su saopštili da su “političke poruke, pretnje i ideje”, koje su se navodno tamo čule “opasna demonstracija fanatizma, nacionalizma, klerikalizma i političkog primitivizma najniže vrste, koji je tokom devedesetih doveo do rata i najtežih zločina".
Podgorička Pobjeda je jutros objavila da je nekoliko osoba, koje su navodno nosile srpska obeležja, napalo sinoć taj konzulat na Floridi i pokušali da skinu crnogorsku zastavu, ali su brzom intervencijom američke policije osujećeni u toj nameri.
Iz crngorskog MSP navode da je sve to u suprotnosti sa svim suštinskim vrednostima liberalnih demokratija na kojima su utemeljene i SAD i Evropska unija i Crna Gora.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva