:

:

TV Most

clock

Mart 21, 2023   22:14

0

111

Multimedijalnim spektaklom otvorena prva Nacionalna prestonica kulture

Na četiri bine postavljene na Gradskom trgu u centru Čačka, uz 350 kvadratnih metara led ekrana i 310 rasvetnih uredjaja tačno u 20 časova počeo je nastup preko 100 umetnika, pevača, muzičara, glumaca i igrača, čime je zvanično otvorena prva Nacionalna prestonica kulture, pod sloganom "Čačanska rodna". 

Sam slogan asocira na najpoznatiju sortu šljive proizvedenu u nadaleko čuvenom Institutu za voćarstvo iz Čačka.

Pred nekoliko hiljada okupljenih gledalaca nastupili su Braća Teofilovići, Bilja Krstić, Čegi i Braća bluz bend, Kralj Čačka, Vanja Milačić, Una Djelošević, Vladimir Jocović, Bojan Krivokapić, KUD „Dule Milosavljević Žele”.

Od danas pa do kraja 2023. godine u samom Čačku, ali i njegovoj okolini, biće organizovano 90 programa, 365 različitih dogadjaja, izložbi, filmskih projekcija, pozorišnih predstava, književnih večeri. 

U ceo proces biće uključeno 4730 učesnika od kojih je 561 iz inostranstva.

Već u sredu, 22. marta, na istom mestu na kome se odigralo spektakularno otvaranje, nastupiće Riblja Čorba, čiji je frontmen, Bora Djordjević, rodjeni Čačanin, ali i počasni gradjanin svoga rodnog grada. 

Za naredni period najavljeni su brojni sadržaji, pa će tako u Čačku nastupiti Van Gog, Aerodrom, Bombaj Štampa, a u septembru i Zdravko Čolić.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva