:

:

TV Most

clock

Mart 07, 2020   12:56

0

77

Muškarac zaražen koronavirusom prebačen u Novi Sad

Pacijent kod koga je potvrđen koronavirus, a koji se od juče nalazi na lečenju u izolaciji subotičke bolnice, prebačen je na dalje lečenje u KC Vojvodine u Novom Sadu.

Četrdesettrogodišnji muškarac bio je smešten u subotičku bolnicu, nakon što je kod njega potvrđen koronavirus. On je boravio u Budimpešti kod sestre i sam se javio nadležnim organima.  

Nakon jutrošnje vizite, koju su zajednički obavili subotički lekari, ali i kolege iz Beograda i Novog Sada, odlučeno je da pacijent bude prebačen u tercijarnu zdravstvenu ustanovu, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

Kako je navedeno na tom sajtu, odluka o prebacivanju u Novi Sad doneta je zbog stalnih skokova temperature koje je imao tokom noći.

Lečenje muškarca inficiranog koronavirusom biće nastavljeno u KC Vojvodina pod stalnim nadzorom infektologa i ostalih lekara iz Novog Sada i Beograda.  

Prema poslednjim infromacijama, do 7. marta na "Torlaku" je testirano ukupno 75 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja zaraze koronavirusom. 

Testirani su i članovi porodice muškarca koji je zaražen i rezultati na koronavirus su negativni. 

Takođe, negativan je i test žene koja je došla iz Švajcarske, a za koju se sumnjalo da je zaražena koronavirusom. 

Izvor: RTS

koronavirusSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva