:

:

TV Most

clock

Maj 24, 2022   10:12

0

178

Na današnji dan, pre 44 godine, FK”Trepča” ostvarila najveći uspeh u istoriji mitrovačkog fudbala

Dvadeset četvrti maj davne 1978. godine ostaće upamćen po najvećem uspehu mitrovačkih fudbalera i Fudbalskog kluba “Trepča” koji postoji punih 90 godina i imao je i uspehe i padove ali Kup Jugoslavije u sezoni 1977/78, kada je “Trepča” došla do finala i igrala protiv ekipe NK”Rijeka” se ne zaboravlja.

Do finalne utakmice Trepča je redom pobeđivala: u 1/16 finala Napredak iz Kruševca (1:0), u 1/8 finala Olimpiju iz Ljubljane (0:0, penalima 5:3), u 1/4 finala Borac iz Čačka (1:0), dok je u polufinalu je pobeđen Dinamo iz Zagreba, (0:0, penalima 5:4). Finale Kuoa Jugoslavije završen je rezultatom 1:0 za NK”Rijeka” i to posle produžetaka pogodkom Radovića u 91.minutu utakmice

Na današnji dan pre 44 godina Fudbalski klub Trepča ostvario je najveći uspeh u svojoj istoriji. Dospela je Trepča do same završnice Kupa Jugoslavije a protivnik joj je bila ekipa NK Rijeke. Iako je neslavno završila prvenstvenu trku u Prvoj saveznoj ligi, Trepča je definitivno odigrala najuspešniju sezonu u klupskoj kao i istoriji kosovsko-metohijskog fudbala a imena Stolića, Savovića, Radojevića, Grbovića, Bačvarevića, Miletovića, Prekazija, Mutibarića, Ademija, Ljiljka, Radevića, Ajetija, Celine i ostalih, biće upisana zlatnim slovima.

Za protivnički tim tada su igrali Radojko Avramović, Serđo Makin, Miloš Hrstić, Nikica Cukrov, Zvezdan Radin, Srećko Juričić, Salih Durkalić, Milan Radović (Zoran Šestan), Miodrag Kustudić, Milan Ružić, Damir Desnica.

Trepčine yeleno crne boje u finalu su branili Dragan Mutibarić, Dragoljub Ljiljak, Fikret Grbović, Rafet Prekazi, Erdogan Celina, Fisnik Ademi, Miodrag Radojević (Ljubomir Radević), Ramadan Cimili (Vahedin Ajeti), Miško Stolić, Raif Hodža, Ilija Savović. (trener – Hisni Mađuni).

Danas se sećamo jednog vremena u kome su dominirali entuzijazam, kvalitetan sport, druženje i uspesi na svim poljima. Okolnosti i uslovi danas diktiraju drugačiji status sportskih klubova i nemogućnost da pre svega na svom terenu i u svom gradu pokažu sve što znaju pred svojom publikom, jer je odigravanje ligaških takmičenja srpske lige ipak sa one strane administrativne linije između centralne Srbije i Kosova.

Izvor: Radio Mitrovica sever

KiMFK Trepča

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva