:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Septembar 03, 2021   17:37

0

116

Na KiM do sada stiglo 467 izbeglica iz Avganistana

Ministar unutrašnjih poslova u Prištini Đeljalj Svećlja izjavio je da je do sada na KiM smešteno 467 izbeglica iz Avganistana i zatražio pomoć međunarodnih organizacija radi njihovog dužeg zbrinjavanja.

Svećlja je naveo da su uz pomoć NATO-a obezbeđeni neophodni uslovi za početni smeštaj izbeglica.

"Vlada je pozitivno odgovorila na zahtev američke vlade i NATO-a da privremeno zbrine avganistanske građane. Posvećeni smo obezbeđivanju dostojanstvenih uslova smeštaja, kako bismo im boravak na Kosovu učinili što lakšim. Međutim, potreba za podrškom vaših organizacija je takođe veoma važna za nas", preneo je Svećlja predstavnicima međunarodnih orgnaizacija na KiM.

Oni su naglasili svoju spremnost da budu na raspolaganju prištinskim institucijama i međunarodnim partnerima da pomognu u ovom procesu, na osnovu identifikovanih potreba i mogućnosti.

Prištinski mediji prenose da se na sastanku takođe razgovaralo o modalitetima sa kojima će kosovske institucije delovati, u vezi sa smeštajem izbeglica iz Avganistana, garantujući im njihova prava prema zakonu, uključujući i novi društveni život, koji će imati tokom boravka na KiM.

Izvor: RTS

KiMAvganistanizbeglice
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva